La Xarxa d’Economia Social i la Ciutat Invisible impulsen un programa formatiu sobre economia social i solidària

Suport Associatiu

La Xarxa d’Economia Social i la Ciutat Invisible impulsen un programa formatiu sobre economia social i solidària

Suport Associatiu

Resum: 

El curs, d’un any de duració, ofereix coneixements teòrics i pràctics sobre aquest model d’economia a nivell de Catalunya i d’Europa. Quinze persones participen en aquesta primera edició.

La Xarxa d’Economia Social-XES i la cooperativa La Ciutat Invisible han impulsat la primera edició del curs ‘Economia Social Solidària-Estudis Europeus’ que s’impartirà a Barcelona des de setembre de 2016 fins a juliol de 2017.

La iniciativa s’emmarca en el projecte European Manager in Social Economy (EMISE), finançat per la Unió Europea i desenvolupat conjuntament per diverses organitzacions especialitzades en economia social de tot Europa.

Al llarg de 120 hores de formació presencial, s’aprofundirà en 3 blocs temàtics. El primer mòdul se centra en l’economia social i solidària a Catalunya, el segon en aquest àmbit a Europa i el tercer en el procés de constitució d’iniciatives d’economia social.

El curs també inclou una visita formativa a Itàlia i la realització d’un treball sobre economia social i solidària a Europa i la Mediterrània, així com un projecte de creació d’una cooperativa.

L’interès creixent a Catalunya sobre aquesta temàtica i el fet que es tracti d’un curs força especialitzat ha fet que el procés de selecció per cobrir les 15 places disponibles s’hagi tancat ràpidament, segons ha explicat Tatiana Bonastre, membre de La Ciutat Invisible.

De fet, només a la ciutat de Barcelona, es van crear 42 noves cooperatives i 150 llocs de treball durant el primer trimestre de l’any 2016, segons dades de l’Observatori d'Empresa i Ocupació.

Afegeix un comentari nou
0