Les entitats resolen dubtes sobre la reforma fiscal
Comparteix
Davant els dubtes que tenen les entitats sense afany de lucre sobre la reforma fiscal de 2015 i l’Impost de Societats, moltes entitats han acudit a diferents sessions que s’han organitzat arreu del territori català.
Diferents ajuntaments han organitzat durant el mes de febrer sessions informatives sobre les novetats fiscals que afecta les entitats com l’obligatorietat de presentar l’Impost de Societats, la declaració anual del model 347 i la Llei de Transparència.
Les jornades han estat impartides per Dolors Martínez, responsable del departament econòmic de Suport Associatiu, entitat sense afany de lucre que es dedica des de fa 25 anys a la gestió i assessorament d’entitats sense afany de lucre.
A les distintes sessions organitzades per l’Ajuntament d’Esplugues, l’Ajuntament de Terrassa, l’Ajuntament de Castelldefels I l’Ajuntament de Piera, varen assistir-hi a cada jornada, entre 100 i 200 entitats per tal de conèixer les principals novetats de la reforma fiscal que els hi afecta.
A més, amb l’objectiu d’informar sobre com afecta la reforma fiscal i la Llei de Transparència a les entitats, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària organitzarà durant els mesos de febrer i març una sèrie de sessions informatives per diferents poblacions de Catalunya sobre els principals canvis fiscals que afecta les entitats. Les sessions les impartirà la Fundació Pere Tarrés, Suport Associatiu, el CAE, i la Fundació Esplai Girona.
D’altra banda, les entitats ja han expressat la seva disconformitat a causa de l’aprovació de la Llei 27/2014 sobre l’Impost de Societats de l’obligació a presentar l’Impost de Societats, amb independència del seu volum d’ingressos i de si fan o no activitat econòmica. Si no es recupera l’exempció de l’Impost de Societats per a les petites entitats, suposaria a més de l’obligació de presentar l’impost esmentat, l’obligació de portar una comptabilitat de doble partida.
Afegeix un nou comentari