Neix l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central per impulsar l’economia social

Suport Associatiu - Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
La Xarxa d'Ateneus Cooperatives s'ha creat durant tot el mes de desembre. Font: Aracoop
Mapa que mostra el repartiment dels nous ateneus a Catalunya. Font: Departament de Treball de la Generalitat

Neix l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central per impulsar l’economia social

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Associatiu - Econòmic

Resum: 

Cinc entitats s’han agrupat per crear l’últim punt de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius que ha impulsat la Generalitat a través del programa Aracoop.

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central ha sorgit de la unió entre les cooperatives Gedi i Frescoop, del Bages; Sambucus i Dies d’agost, d’Osona, i l’Arada, del Solsonès.

Amb aquest ateneu es completa la Xarxa d’Ateneus Cooperatius que es va engegar a principis de desembre del 2016 a través del programa Aracoop, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

La Xarxa consta d’un total de 15 ateneus distribuïts per tot Catalunya i té l’objectiu d’afavorir la creació d’empreses d’economia social i cooperativa.

Durant el mes de desembre, s’ha teixit una xarxa que compta amb un ateneu a l’Alt Pirineu i Aran, un a Barcelona ciutat, vuit a la província de Barcelona, dos al Camp de Tarragona, dos a Girona, un a Lleida, un a les Terres de l’Ebre i, finalment, aquest últim a la Catalunya Central.

El nou ateneu rebrà un pressupost de 191.094 euros i se n’encarregaran de la gestió les cinc cooperatives impulsores que van guanyar el concurs convocat per la Generalitat a finals de novembre.

En total, el Departament destina 3,3 milions d’euros per subvencionar els ateneus escollits. La inversió aposta per contractar persones treballadores joves i aturades de més de 50 anys.

“Històricament, els ateneus a Catalunya han representat la construcció de ciutadania. Volem que els ateneus cooperatius esdevinguin espais de referència al territori per avançar cap a una societat més justa i cohesionada”, va dir la consellera del Departament, Dolors Bassa.

Sense comptar les noves cooperatives del projecte, a Catalunya n’hi ha 3.946 on treballen 45.666 persones, la xifra més alta des de 2007. Del gener a l’agost del 2016 es van constituir 115, la mateixa xifra que durant tot el 2015.

Afegeix un comentari nou
0