Proactiva Open Arms, premiada als Estats Units pel treball en la defensa dels drets humans

  • Proactiva Open Arms va néixer l'octubre del 2015. Font: Proactiva Open Arms

    Proactiva Open Arms va néixer l'octubre del 2015. Font: Proactiva Open Arms

  • Algunes de les persones que formen part de l'entitat premiada, amb Òscar Camps a l'esquerra. Font: Proactiva Open Arms

    Algunes de les persones que formen part de l'entitat premiada, amb Òscar Camps a l'esquerra. Font: Proactiva Open Arms

  • Membres de la Brigada Abraham Lincoln que va lluitar contra el feixisme a Espanya. Font: Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica

    Membres de la Brigada Abraham Lincoln que va lluitar contra el feixisme a Espanya. Font: Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica

La Fundació Abraham Lincoln Brigade Archives (ALBA) ha premiat l’ONG Proactiva Open Arms amb un guardó dotat amb 95.000 euros.

L’ONG badalonina Proactiva Open Arms ha guanyat el Puffin Award for Human Rights Activism, un guardó que enguany reconeix la feina de l’entitat catalana rescatant persones immigrants del mar Mediterrani.

Aquest premi el convoca la Fundació ALBA, una entitat dels Estats Units que fomenta els valors de la Brigada Abraham Lincoln, la que es va desplaçar a Espanya durant la Guerra Civil per lluitar contra el feixisme.

El guardó està dotat amb 100.000 dòlars (95.000 euros), que es destinaran a finançar uns dos mesos d’activitat de l’entitat, que vigila i actua des d’un vaixell prop de la costa de Líbia.

Òscar Camps, socorrista i fundador de l’ONG premiada, destaca la importància d’aquest premi: “Iniciatives com les de la Fundació ALBA demostren que hi ha una gran part d’americans i americanes que no estan gens d’acord amb l’elecció del seu president i estan disposats i disposades a mostrar la seva indignació participant en causes com la nostra”.

 

 

Al comunicat que ha publicat l’associació nord-americana asseguren que la causa de Proactiva Open Arms és “important per a la història d’Espanya i per a ALBA” ja que el triomf del franquisme arran de la Guerra Civil va suposar la fugida de 500.000 persones. “La gran part del món es va negar a acceptar  aquestes persones refugiades, a excepció de Mèxic, i moltes van ser deportades a patir sota el règim de Franco”, diu el comunicat.

“El treball de Proactiva Open Arms per  protegir les persones refugiades i ressaltar les injustícies a les quals s’enfronten mai ha sigut tan rellevant”, ha comentat Marina Garde, directora executiva d’ALBA.

En edicions anteriors, la Fundació ALBA també ha reconegut amb el mateix premi el jutge Baltasar Garzón, el 2011, i l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, el 2015.

Camps, amb d'altres representants de l’ONG, aniran al lliurament del premi, que tindrà lloc el 16 d’abril a Nova York, en el marc de l’acte que es celebra pel 81è aniversari de l’inici de la Guerra Civil i de l’arribada de les Brigades Internacionals.

Camps va ser distingit amb el premi Català de l’Any el 2016 i l’associació que lidera ja suma dos premis provinents dels Estats Units. La International Maritime Rescue Federation els va atorgar el premi Hero Award 2016 per la seva intervenció en el rescat de més de 300 persones al Mediterrani durant l’octubre del 2015.

 

Informacions relacionades:

L’activista Òscar Camps guanya el Català de l’Any.

Proactiva Open Arms no descansa al Nadal.

Afegeix un comentari nou