Quatre formes de participar a la setmana global contra paradisos fiscals

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo

Quatre formes de participar a la setmana global contra paradisos fiscals

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La Plataforma per una Fiscalitat Justa organitza una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona i la projecció del documental ‘Mama, ya sé dónde está el dinero’.

El 3 d’abril ha estat declarat el dia d’acció global per a l’abolició dels paradisos fiscals. Durant tota la setmana, de l’1 al 7 d’abril, la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària potencia la campanya #ForaParadisosFiscals per demanar polítiques que acabin amb les desigualtats derivades de l’existència de “territoris financers opacs”, tal com descriuen en un comunicat.

Et presentem les quatre maneres de participar a la setmana global contra els paradisos fiscals:

1. Assistir a la concentració a la plaça Sant Jaume

“Acabem amb els paradisos fiscals” és la consigna de la manifestació que tindrà lloc el 3 d’abril a les 19h a la plaça Sant Jaume, a Barcelona, just un any després de la publicació dels Papers de Panamà, que demostraven l’evasió fiscal de més de 200.000 empreses i personalitats a través de paradisos fiscals i la col·laboració de bancs.

Es llegirà un manifest i representants de partits polítics i d’entitats oferiran un breu discurs per conscienciar sobre les conseqüències dels paradisos fiscals. Repartiran màscares a les persones assistents per posar cara i ulls “als principals culpables de l’elusió i el frau fiscal".

2.Veure el documental ‘Mama, ya sé dónde está el dinero”

El 6 d’abril, a les 19h, el cinema Texas acollirà la projecció de la pel·lícula-documental ‘Mamá, ya sé dónde está el dinero’, d’Arturo Cisneros.

Tot seguit hi haurà un debat i una xerrada amb el director i amb Miguel Ángel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics d’Hisenda GESTHA a Catalunya.

3. Alimentar les xarxes socials amb l’etiqueta #ForaParadisosFiscals

Des de la Plataforma, s’anima a participar en la campanya #ForaParadisosFiscals a través de les xarxes socials i utilitzant aquesta etiqueta o les traduccions al castellà i anglès (#FueraParaisosFiscales o #EndTaxHavens).

La campanya demana que la gent es faci una foto amb un cartell i un d’aquests ‘hashtags’.

4. Signar el manifest contra els paradisos fiscals i difondre’l

“Els paradisos fiscals dels qui més tenen són els inferns socials de la resta de la població, vulneren els nostres drets i soscaven la democràcia. No posseeixen cap base econòmica d’interès per al bé comú, només serveixen als interessos espuris de les elits econòmiques”, denuncien des de la Plataforma.

Es pot signar el manifest a través d’aquest formulari. De moment, a dia 21 de març, s’han recaptat 683 firmes i s’hi han adherit 38 entitats.

A banda, la Plataforma per una Fiscalitat Justa també convida la vintena d’ajuntaments catalans que formen part de la xarxa declarada “zona lliure de paradisos” a penjar al balcó dels consistoris una pancarta on es vegi el lema de la campanya, que ja va començar l’any passat i que volen intensificar durant aquesta setmana.

“Estem contactant amb els partits polítics i els ajuntaments que van signar la moció en contra dels paradisos fiscals. Ens agradaria que tinguessin la pancarta penjada durant tota la setmana, com a mínim. També repartirem el manifest en aquests municipis”, informa David González, secretari tècnic de l’associació.

Les activitats de la setmana de l’1 al 7 d’abril en contra dels paradisos fiscals no es faran només a Catalunya. Diverses associacions i ONG, integrades a la plataforma internacional Global Alliance for Tax Justice (GATJ), organitzaran accions descentralitzades a diverses ciutats del món, seguint el propòsit anunciat al Fòrum Social Mundial de Quebec 2016 de lluitar per avançar en l’abolició dels paradisos fiscals.

Afegeix un comentari nou