Quina és la situació de les dones joves en l'economia solidària?

Colectic
El Risell va presentar l'enquesta sobre dones joves i ESS a la FESC 2018 Font: XES (Flickr)
El Risell va presentar l'enquesta sobre dones joves i ESS a la FESC 2018 Font: XES (Flickr)

Quina és la situació de les dones joves en l'economia solidària?

Colectic

Resum: 

En el marc d'un projecte mediterrani, s'ha llançat una enquesta a dones d'entre 16 i 35 anys que treballin en l'economia social i solidària (ESS). Servirà per orientar polítiques públiques de suport a les dones joves dins l'ESS.

Aquesta recerca forma part d'un projecte mediterrani que lideren la Direcció General de Joventut i l'Agència Catalana de la Joventut. Es tracta d'un projecte de cooperació descentralitzada que busca sensibilitzar els governs regionals mediterranis de la necessitat de promoure l'economia social i solidària protagonitzada per dones joves i les oportunitats que pot oferir tant per a les trajectòries laborals com per superar les desigualtats de gènere en el mercat laboral i l'economia.

A més de Catalunya, hi participen les regions de Tànger – Tetuan - Alhocemia (Marroc), Sousse (Tunísia), Còrsega (França) i Campania (Itàlia). El projecte es troba en la primera fase, la de diagnosi, i s'està realitzant una recerca a cada regió sobre la situació de les dones joves dins de l'ESS.

La cooperativa El Risell és l'encarregada de realitzar la recerca a Catalunya. Va presentar l'enquesta en la Fira d'Economia Solidària de Catalunya, que es va celebrar el 27 i 28 d'octubre a Barcelona, i ara es pot respondre en línia. S'adreça a dones d'entre 16 i 35 anys que treballin dins l'ESS.

La diagnosi servirà per elaborar l'agenda política que permetrà dissenyar polítiques públiques que enforteixin l'ESS i el paper de les dones joves.

Afegeix un comentari nou