S’inicia una enquesta perquè la UE legisli sobre economia digital

  • L'enquesta lamenta la inexistència d'una normativa específica fiscal per a organitzacions digitals

    L'enquesta lamenta la inexistència d'una normativa específica fiscal per a organitzacions digitals - Font: Marketing Directo

  • La Comissió Europea ha impulsat el qüestionari

    La Comissió Europea ha impulsat el qüestionari - Font: Wikipedia

Tags

La Comissió Europea ha impulsat una enquesta perquè la Unió Europea (UE) defineixi un enfocament per legislar sobre fiscalitat en economia digital. El qüestionari anima el sector no lucratiu a participar-hi, emplenant el formulari i identificant-se com a membre d’una organització de la societat civil.

L’enquesta s’ha creat perquè es considera que les normes fiscals es basen massa en la presència física i obliden el valor que crea el sector digital per la dificultat de valorar els actius intangibles –com dades i coneixements–, que constitueixen els beneficis derivats dels models de negoci digitalitzats.

 “Les normes vigents i la gran mobilitat dels actius intangibles redueixen l’aportació fiscal de les empreses més digitalitzades i generen distorsions de la competència”, expliquen a l’apartat d’antecedents de l’enquesta. “Si la UE no pren mesures, existeix el risc que les mesures unilaterals fragmentin el mercat únic i posin obstacles a la competitivitat de la Unió”, avisen.

Per participar cal accedir a l’enquesta en línia. Hi ha preguntes de caràcter general destinades a totes les persones enquestades i n’hi ha de més específiques que requereixen més coneixement del marc fiscal internacional vigent

Afegeix un comentari nou