Situació preocupant pels joves Espanyols

Autor/a: 
Montserrat Garcia

Situació preocupant pels joves Espanyols

Autor/a: 
Montserrat Garcia

Resum: 

Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE) la taxa de joves aturats actualment se situa al 48,56% enfront del 21,20% que hi havia a començaments de la crisi l'any 2008.

L'INE ha revelat que les autonomies en les que, de la població menor de 25 anys, menys de la meitat està treballant són: Andalusia, Astúries , Balears, Canàries, Comunitat Valenciana, Extremadura i Múrcia.

Aquest fet ha començat a preocupar el FMI, la OCDE i la Comissió Europea que han advertit que Espanya necessita actuar.

L'actual president del Govern, Mariano Rajoy, vol alleugerar el problema amb la introducció de la modalitat d'aprenent en la pròxima reforma laboral.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona ha posat a l’abast de les empreses i entitats que estiguin situades dins l’àrea metropolitana ajuts per a la contractació de joves inscrits a les oficines del SOC.

Aquest ajuts consisteixen en una bonificació del 70% del Salari Mínim Interprofessional per a les empreses o entitats que col•laborin en aquest projecte.

En un informe elaborat pel BBVA sobre l'abandonament escolar, on consta que el 30% dels alumnes Espanyols deixen el estudis abans d'acabar la secundaria. Espanya, estaria en la tercera posició, desprès de Malta i Portugal.

Les dades ens diuen que, dels 884.100 joves aturats, 114.700 només tenen estudis primaris, 7.000 ni tan sols els han acabat i 244.700 han arribat només al primer cicle d'educació secundària.

Actualment, un nombre important d'aquests joves volen reprendre els estudis, i el Govern ofereix, amb un nombre limitat de places, els programes de qualificació professional inicial, que es un combinat entre formació reglada i formació professional de primer grau.

Finalment, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha engegat la campanya “Que no ens ofeguin, lluitem pels nostres drets”.

El CNJC ha recalcat la situació actual en la que es troben els joves d’entre 16 i 24 anys en el mercat laboral i les dificultats que tenen alhora d’emancipar-se.

Més informació.

Afegeix un comentari nou