Un projecte solidari recull 2 milions d’euros per a la investigació de malalties estranyes

  • D’esquerra a dreta, Juan Carrión, Isabel Gemio, Mario Garcés i Cristina Fuster, representants de les organitzacions impulsores del projecte

    D’esquerra a dreta, Juan Carrión, Isabel Gemio, Mario Garcés i Cristina Fuster, representants de les organitzacions impulsores del projecte - Font: Fundació Gemio

  • Imatge promocional de la campanya 'Tots som estranys, tots som únics'

    Imatge promocional de la campanya 'Tots som estranys, tots som únics' - Font: Fundació Gemio

La iniciativa de captació de fons ha anat a càrrec de la Fundació Isabel Gemio, la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) i la de Malalties Neuromusculars (ASEM). 

La Fundació Isabel Gemio, la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) i la de Malalties Neuromusculars (ASEM) han recaptat 2 milions d’euros a través de la iniciativa “Tots som estranys, tots som únics”, impulsada per les tres plataformes i destinat a finançar 15 projectes d’investigació de malalties minoritàries.

Cada projecte rebrà un import de prop de 100.000 euros i un centenar d’entitats vinculades a l’àmbit de les malalties poc freqüents també es beneficiaran de les ajudes, tal com es va informar a finals de juny en la presentació dels resultats del projecte, que va incloure una Telemarató celebrada a RTVE el 2014.

La recaptació es repartirà a través de convocatòries nacionals, amb suport internacional en la selecció dels projectes i sotmesos a l’aprovació i resolució d’un prestigiós comitè científic.

En l’acte de presentació dels resultats de la iniciativa, la presentadora Isabel Gemio va agrair el treball de l’equip d’investigació i va prometre que la seva fundació seguirà donant suport al finançament de la investigació científica per aconseguir tractaments que curin les malalties o millorin la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

El president de FEDER, Juan Carrión, i el secretari d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Mario Garcés, també van animar a continuar sumant forces i creant aliances entre entitats i organitzacions públiques.

Afegeix un comentari nou