Bretxa salarial

Dona cuinant

news-iconNotícia > Comunitari

La Fundació Surt exigeix acabar amb la bretxa salarial entre homes i dones

L'entitat, que treballa per l'apoderament de les dones, recull signatures per demanar que la legislació s'apliqui de forma contundent per evitar la bretxa salarial.

Dona en una manifestació pels drets laborals. Font: Adolfo Lujan, Flickr

news-iconNotícia > Internacional

Sense barreres de gènere a la feina els països de la OCDE serien un 15% més rics

Un estudi quantifica en un 17% la pèrdua d'ingressos a causa de la discriminació per raons de sexe en les regions en vies de desenvolupament.

A la feina iguals. Font: Laurapelegrin.com

news-iconNotícia > Jurídic

S’anuncia un nou pla estatal per corregir la bretxa salarial entre sexes

El Pla Especial contra la discriminació laboral i salarial de les dones implantarà una eina d’auto-diagnòstic per a les empreses i incentius perquè apliquin mesures que redueixi la bretxa salarial.

Logotip Institut Nacional d'Estadística

news-iconNotícia > Econòmic

Fins quan continuaran les diferències salarials entre dones i homes?

L’Institut Nacional d’Estadística ha presentat un informe sobre els resultats definitius de l’Enquesta d’Estructura Salarial de 2010. L’enquesta reflecteix la diferència salarial entre sexes, comunitats autònomes i altres dades sobre l’estructura salarial a Espanya.

news-iconNotícia > Jurídic

Continuen les diferències salarials per sexes

Malgrat que a l’àmbit laboral, la igualtat entre dones i homes s’estableix com un criteri bàsic, la percepció general dels treballadors i treballadores és que es produeixen diferències tant en el salari com en la conciliació.

test image

news-iconNotícia > Econòmic

Bretxa salarial entre sexes

Un estudi presentat per la Secretaria d’Estat d’Igualtat confirma la diferència salarial entre els homes i les dones en llocs d’alta qualificació.

test image

news-iconNotícia > Econòmic

Salari dones = a homes?

Actualment, el salari de les dones és un 28% inferior al dels homes, la qual cosa significa que la bretxa salarial entre generes es fa cada cop més ample.