Centres educatius

Acte d'entrega del Premi ApS 2016

news-iconNotícia > Comunitari

Últims dies per participar als Premi Aprenentatge i Servei 2017

El 30 de setembre finalitza el termini per aquelles entitats socials i centres educatius que estiguin desenvolupant pràctiques d’Aprenentatge i Servei (ApS) i tinguin interés en presentar el seu projecte.

Acte d'entrega del Premi ApS 2016

news-iconNotícia > Comunitari

Convocat el Premi Aprenentatge i Servei 2017

Aquelles entitats socials i centres educatius que estiguin desenvolupant pràctiques d’Aprenentatge i Servei (ApS) poden presentar-los al Premi fins al 30 de setembre de 2017.

Aspecte del web d'Activitum

news-iconNotícia > Formació

Coneixes el portal d'activitats escolars Activitum?

Es tracta d'un recurs obert, lliure i gratuït que pretén expandir els límits de l’aula i oferir tant a alumnes com a docents propostes innovadores i amb un alt valor pedagògic. Participa-hi publicant les activitats de la teva entitat!

news-iconNotícia > Ambiental

Sinergies per reduir el malbaratament a les escoles

En una taula rodona celebrada el 4 de juliol a Barcelona es van explicar unes experiències que demostren que els excedents de menjar cuinat d’un centre educatiu o un geriàtric es poden reciclar de manera pràctica i senzilla.

La Montse, una de les mares implicades amb l'institut i el barri

news-iconNotícia > Formació

Montse López: "El treball comunitari és una línia que ja hem encetat i hi volem donar continuïtat"

Aquesta mare d'un alumne de l'Institut Miquel Tarradell, al Raval de Barcelona, ens explica què fan des de l'AMPA, les seves preocupacions i com es relacionen amb el centre educatiu i el barri.

Cartell de la jornada

news-iconNotícia > Comunitari

Vic celebra la 7a jornada del seu Projecte Educatiu de Ciutat

La trobada tindrà lloc el dissabte 13 a l'edifici del Sucre i donarà a conèixer alguns projectes que s'estan duent a terme als centres educatius de la capital de l'Osona.

Cartell divulgatiu d'EDUCO

news-iconNotícia > Ambiental

9.500 nens i nenes fan possible de "l'oli al biodièsel"

Recollir l'oli de cuina usat per fer-ne biocombustible és l'objectiu del projecte EDUCO.

(foto BACC)

news-iconNotícia > Ambiental

A l'escola en bicicleta!

Sis centres educatius catalans s'han sumat a la iniciativa Educabici, impulsada pel BACC dins del programa Escoles Verdes, per incorporar la bicicleta com a mitjà per arribar a l'escola o l'institut.

news-iconNotícia > Cultural

ONG i col·lectius, esteu convidades a ser "Amigues" del Concurs dels Contesdelmon.org!

Una de les grans novetats de la quarta edició del “Concurs de podcast – Contes del Món” és promoure la relació entre els centre educatius participants i ONG. Optativament les escoles i instituts dels Països Catalans, i les comunitats catalanes que viuen a l'exterior, poden triar treballar els seus contes amb l'assessorament d'organitzacions sense ànim de lucre que tenen llaços de cooperació amb diferents pobles de la Terra, en especial amb països en vies de desenvolupament segons l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH). Com per exemple ja han fet l'Escola Pedagogium Cos de Sant Boi de Llobregat i la Fundació Contes pel Món.

CosmoCaixa, Saül Gordillo (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Fem contes de ciència

CosmoCaixa Barcelona convoca una nova edició d’aquest certamen adreçat a tots els centres educatius que vulguin fomentar el pensament científic i literari entre l’alumnat.

Cartell del concurs Ets jove, triomfaràs!

news-iconNotícia > Comunitari

Concurs per a joves que aposten per la integració

La Fundación Bertelsmann organitza el concurs Ets jove, triomfaràs!, adreçat a joves d'entre 12 i 18 anys i que els anima a presentar un projecte per fomentar la integració de joves d'origen immigrant a les escoles i instituts.

news-iconNotícia > Internacional

Com es pot millorar el fracàs escolar de l’alumnat nouvingut?

Tot i els esforços dels últims anys en l’acollida de l'alumnat immigrant, i l’especial atenció a la diversitat cultural, els resultats educatius d'aquest alumnat segueixen sent bàsicament baixos. Aquesta situació respon a força factors, però quins d’aquests factors es poden combatre des dels centres?

news-iconOpinió

La retòrica de la participació escolar i les eleccions del 3%

Carles Armengol reivindica en aquest article l'educació com a eina i no com a instrument.