Entitats

Top manta. Font: Laura Gamundi (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Una nova mesura de col·laboració entre administracions i entitats socials

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat proposa cedir el material decomissat als venedors il·legals a les entitats de la ciutat.

Curs de blocs i eines 2.0 nivell avançat

news-iconNotícia > Informàtic

Vols aprendre com aprofitar el 100% del teu bloc?

El curs avançat de blocs està adreçat a totes les entitats que disposin d'un bloc i tinguin ganes d'aprendre com millorar la seva presència en línia aprofitant totes les opcions que li ofereix la plataforma de blocs de Xarxanet.

XV Congreso Estatal de Voluntariado

news-iconNotícia > Projectes

Euskadi acollirà el XV Congrés Estatal de Voluntariat

El Congrés que es portarà a terme els dies 27, 28 i 29 de novembre a Bilbao vol reflexionar sobre la situació actual i els reptes del voluntariat.

Imatge del 2n Congrés d'Associacions. Font: congresassociacionsbcn (Flickr)

news-iconNotícia > Formació

Jornada de treball: La formació a les nostres associacions

El CAB organitza el proper 17 de juliol una sessió de reflexió i debat amb les entitats membres per avançar cap un nou model de formació.

Ciutadania i Europa, una jornada d'interès per a les entitats

news-iconNotícia > Internacional

Ciutadania i Europa, una jornada d'interès per a les entitats

Una jornada vol respondre a la qüestió: Ciutadania activa davant el procés d'integració europea: Per què el que passa a les institucions europees afecta el nostre dia a dia? Com participar-hi?

Violència de gènere. Font: bloco (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Suport als projectes socioeducatius

A partir del 10 de maig podeu presentar les vostres candidatures a la convocatòria d’acció social de l’ Obra Social La Caixa. El termini finalitza el 30 de maig.

Imatge ninots agafant-se de la mà

news-iconNotícia > Econòmic

El Crowdsourcing: una solució per a què les entitats puguin sortir de la crisi

Les entitats socials han començat a buscar alternatives per tal de poder reduir despeses i innovar en la recerca de fons per a la creació dels seus projectes. Una opció que s’està començant a implantar al país es el “crowdsourcing”, una nova fórmula de recerca de finançament i d’intercanvi d’idees i de voluntaris o treballadors a través d’internet.

Logotip de la Marató per la Pobresa

news-iconNotícia > General

Inscriu-te com a voluntari a la Marató per la Pobresa. Tens temps fins el 27 d'abril!

El termini d'inscripcions per a fer voluntariat a la Marató contra la Pobresa acaba el proper divendres 27 d'abril. La Marató se celebrarà el 27 de maig i el seu principal objectiu serà recaptar diners per a finançar projectes d'entitats no lucratives centrats en l’assistència, l’habitatge, la inserció sòciolaboral i la infància.

Porticó de la Generalitat de Catalunya. Font: Aniol I (Flickr)

news-iconNotícia > General

El Govern reconeix amb la Creu de Sant Jordi 15 entitats

15 entitats seran reconegudes amb la Creu de Sant Jordi 2012 pels seus mèrits i pels seus serveis a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en l’àmbit cívic i cultural. La Fundació Banc dels Aliments, Amics de la gent gran, la Fundació Marianao i la Fundació Privada Trinijove són algunes de les entitats guardonades.

Imatge de la Marató per la pobresa

news-iconNotícia > General

La Marató per la pobresa se celebrarà el 27 de maig

Aquesta edició de La Marató de TV3 serà especial, ja que els diners que es recullin es destinaran a projectes que gestionen entitats sense ànim de lucre.

Fotografia dels guardonats. Font: facebook Btv

news-iconNotícia > Projectes

Lliurament dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació

El passat 30 de gener es va celebrar l’acte de lliurament d’aquests guardons. Uns premis que reconeixen vuit treballs periodístics que han contribuït a sensibilitzar sobre la realitat social de la ciutat de Barcelona de forma respectuosa i crítica.

news-iconNotícia > Social

Les noves tecnologies una nova eina per a la inserció laboral

La Fundació ONCE ha presentat el projecte Microlabora,una nova eina d’ocupació que aprofita les noves tecnologies per afavorir la inserció laboral de persones amb discapacitat.

Luis Castro demana feina per internet

news-iconNotícia > Social

Un jove amb sindrome de Down busca feina per internet

Un jove amb discapacitat ha publicat un vídeo amb el seu currículum a Youtube dirigit als empresaris, on a més els hi recorda els beneficis fiscals de contractar-lo. En el seu vídeo currículum Luís Castro demana una feina als empresaris recordant-los la seva responsabilitat social i l’oportunitat de fer un món millor.

Comptabilitat Font: Gustavo (lu7frb) (Flickr)

news-iconNotícia > Formació

Programa de gestió d’associacions- comptabilitat bàsica (e-learning)

Centre d’Estudis de l’Esplai- Suport Associatiu organitza a partir del 9 de gener aquest curs on line sobre gestió d’entitats.

Equip donant-se les mans. Font: ArkansasSportsPhotography.com extreta de Flickr

news-iconNotícia > General

Voluntariat + empreses = molt per aprendre (II)

En el nou post al bloc, "Voluntariat + empreses = molt per aprendre (II)", Juan Mezo reflexiona al voltant de les relacions que s'estableixen entre les entitats i les empreses, arrel del II Congrés Europeu del Voluntariat. Amb aquest article, l'autor vol compartir aprenentatges d'aquesta relació, sobretot pel que fa al voluntariat corporatiu.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

news-iconNotícia > Social

El Solidàrium de Lleida reuneix més de 18.000 persones

La fira que mostra les activitats de les entitats i ONG lleidetanes ha arribat la vuitena edició amb un augment de participació, tant pel que fa a les entitats com a les persones visitants.

Logotip de xarxanet.org

news-iconNotícia > General

El 88% dels usuaris de xarxanet.org recomana el portal al seu entorn

Disposar de recursos per millorar la gestió de l’entitat i dels voluntaris, estar al dia de les possibles vies de finançament i estar informat de les activitats de les associacions són les principals necessitats de les persones que formen el sector de l’associacionisme i el voluntariat, segons el qüestionari a usuaris de xarxanet.org de 2011.

news-iconNotícia > Projectes

Nova edició del Premi Consell Municipal d’Immigració de Barcelona

A partir de l’1 d’octubre, i fins al 31 d’aquest mateix mes, totes les persones o entitats de la ciutat de Barcelona que treballen per a la integració de les dones nouvingudes poden fer arribar les seves candidatures.

news-iconNotícia > Econòmic

Finalitza el termini de presentació de l’Impost de Societats

A l’equador de l’estiu, aquelles entitats que hi estiguin obligades han de presentar l’Impost de Societats.

news-iconNotícia > General

El món és el nostre món? Ens hem d’internacionalitzar

El nou post al bloc de xarxanet.org, titul·lat "El món és el nostre món? Ens hem d'internacionalitzar" és una reflexió de Sergi Rovira sobre la necessitat d'internacionalització de les entitats, que suposa una important oportunitat pel Tercer Sector que, segons l'autor, no es pot deixar escapar. Sergi Rovira anima les organitzacions a participar en l'esfera internacional, on es decideixen els reptes globals.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

news-iconNotícia > Econòmic

Voluntariat en Rius 2011

Es convoquen subvencions per contribuir a programes de voluntariat ambiental en rius.

news-iconNotícia > Formació

Seminari: indicadors i medició de resultats

La Red de Consultoría Social, que agrupa diverses entitats de caràcter social que ofereixen suport al Tercer Sector (Intress, Fundación EDE, Cirem, Sustentia i Fundació Pere Tarrés), organitza un curs sobre indicadors i medició de resultats, dirigit a entitats petites i mitjanes que encara no han establert un clar sistema d'indicadors.

news-iconNotícia > Comunitari

Els catalans cap a Westminster

Enmig la guerra de Successió la corona anglesa es va comprometre a assegurar els privilegis i Lleis del Principat de Catalunya. L'esdeveniment històric, conegut com "El cas dels catalans" ha perdurat fins als nostres dies, amb una moció al Parlament Britànic el juliol del 2010. Ara una campanya d'adhesions (casdelscatalans.cat) pretén mantenir viva la reivindicació a les institucions angleses. De moment, ja s'hi han adherit més de 70 entitats i milers de persones.

news-iconNotícia > Comunitari

Naqba Palestina - 63 anys després

Naqba, la catàstrofe, és com recorda el poble palestí el 15 de maig de 1948, el dia de la creació de l'estat d'Israel. La comunitat Palestina empra aquesta efemèride 63 anys després per tornar a reivindicar els seus drets.

news-iconNotícia > Social

Tamborinada 2011 es dedicarà a l'esport i l'educació en el lleure.

La Tamborinada, un any més, convoca les famílies a participar a la gran festa de l'educació en el lleure i el compromís cívic, el gran aparador de la feina diària que fan monitors, entitats i artistes a favor de la cultura i l'educació. Aquest any destaquen les activitats dedicades a l'esport.

news-iconNotícia > Comunitari

Un mes per incorporar-se al Cens de Foment de la llengua Catalana

El pròxim 30 d’abril s’acabarà el termini per incorporar-se al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana. Més de 50 entitats ja s’han sumat a la iniciativa.

news-iconNotícia > Formació

Quins protocols han de seguir les associacions quan organitzen esdeveniments?

Torre Jussana – Centre de Serveis a les Associacions organitza a partir del 28 de març aquest taller que té com a finalitat resoldre els dubtes aprofundint en les arts i maneres del saber estar i el protocol que correspon a cada situació en què pot trobar-se una entitat.

news-iconNotícia > Projectes

Ajuts per a les entitats que realitzen activitats de lleure per a persones amb discapacitat

La Federació Ecom ofereix anualment ajuts econòmics per complementar les despeses del serveis específics que les persones amb discapacitat necessiten per poder accedir a aquest tipus d'activitats: monitors de suport, transport adaptat, allotjament adaptat...

news-iconNotícia > Comunitari

Beneficiàries de la 7ª edició dels Jocs Interempreses 2011

La FIAS Fundació, l’Arrels Fundació i la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia han estat escollides entitats beenficiàries de la 7ª edició dels Jocs Interempreses 2011

news-iconNotícia > General

Carles Capdevila: "Cal defensar sempre la lògica de les coses de veritat"

Carles Capdevila ha estat l'escollit per al primer Esmorzar de Comunicació de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. El director del diari Ara tenia el repte de donar resposta a "Com es poden tractar millor els temes socials en els mitjans de comunicació?". Capdevila ha destacat com una de les solucions "defensar la lògica de les coses de veritat".