Entitats juvenils

Joves fent un mural

news-iconNotícia > Comunitari

S'obre la convocatòria de subvencions de l'Ajuntament de Barcelona per adequar locals d'entitats juvenils

Hi poden optar les entitats inscrites al cens d’entitats juvenils de la ciutat de Barcelona que realitzin prioritàriament activitats d’educació en el lleure, atenció i suport social a col·lectius d’infants i adolescents, i dinamització juvenil.

Campanya #PosatVerda del Consell de la Joventut de Barcelona per Dia del Medi Ambient

news-iconNotícia > Ambiental

Què fan les entitats juvenils i la gent jove per ser més sostenibles?

Això és el que vol esbrinar el Consell de la Joventut de Barcelona. En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, fa una crida a les entitats juvenils i els i les joves a compartir fotos i vídeos on ho expliquin.

Cartell de la manifestació / Foto: CNJC

news-iconNotícia > Comunitari

El moviment associatiu juvenil també vol acollir

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell de Joventut de Barcelona promouen un bloc juvenil per la manifestació del 18 de febrer convocada en el marc de la campanya Casa Nostra Casa Vostra.

El document s'ha publicat el 18 de gener. Font: CJB

news-iconNotícia > Jurídic

Disponible un protocol per detectar i evitar violències masclistes en entitats juvenils

El document que presenta el Consell de la Joventut de Barcelona recomana que a cada associació hi hagi tres persones formades en l’àmbit de les discriminacions de gènere.

Xerrada sobre subvencions per a entitats juvenils   Font: CJB

news-iconNotícia > Formació

Xerrada sobre subvencions per a entitats juvenils

El Consell de la Joventut de Barcelona organitza aquesta breu formació el 22 de desembre a les 18 hores al Punt7 de la capital catalana.

Entrega de premis de l'edició de 2014

news-iconNotícia > Social

Les candidatures als Premis Barnajove 2016 es poden presentar fins al 18 de novembre

Tenen com a objectiu reconèixer aquells projectes sense ànim de lucre que hagin estat posats en marxa per entitats juvenils al llarg de l’any 2016.

La maleta per fora

news-iconNotícia > Internacional

Demana la "Maleta d’activitats internacionals" per entitats juvenils!

El material és gratuït i vol animar les entitats juvenils de Barcelona a participar en projectes europeus.

Font: CRAJ

news-iconNotícia > Formació

Cicle de finançament privat per a entitats juvenils

El Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils (CRAJ) organitza, durant el mes d’abril, un cicle sobre finançament privat al Casal de Joves Palau Alòs.

Trobada del CNJC. Font: Pàgina de Facebook del CNJC

news-iconNotícia > Comunitari

Les entitats juvenils treballaran al voltant de la salut mental, a la 10a Àgora Jove

Des de fa cinc anys, les entitats que formen part del CNJC es reuneixen durant un cap de setmana per debatre i construir discurs sobre una temàtica triada per elles. La propera trobada serà el 25 i 26 d'abril sobre la salut mental.

Curs per fomentar la perspectiva de gènere a les entitats juvenils

news-iconNotícia > Formació

Curs per fomentar la perspectiva de gènere a les entitats juvenils

El Consell de Joventut de Barcelona ofereix a les entitats juvenils l'oportunitat de formar-se per tal d'incorporar una visió estratègica en perspectiva de gènere.

Trobada d'estudiants i joves professionals de relacions públiques a Buenos Aires. Foto: Marcos Gasparutti

news-iconNotícia > Comunitari

8 recursos per millorar la comunicació interna a la teva entitat

Com fer reunions efectives? Com gestionar conflictes? Com transmetre informació internament? Fem un recull de fitxes i recursos sobre aquestes qüestions i més.

Imatge de difusió de la formació en perspectiva de gènere per a entitats del CJB

news-iconNotícia > Formació

Formació en perspectiva de gènere per a entitats juvenils

Aquest curs s'adreça a associacions juvenils, membres del CJB, que vulguin reflexionar i provocar el canvi en l'enfocament de gènere de la seva entitat. Es desenvoluparà entre finals de març i el mes de maig.

Imatge del Cicle

news-iconNotícia > Projectes

Cicle de sessions sobre comunicació per a entitats

El Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona posa en marxa uncicle per a divulgar elements rellevants per a la comunicació de les entitats juvenils.

Altaveu. Font: SICK_SHOTS (flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Eines per a la millora de la comunicació

El Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) organitza durant aquest mes de novembre el 3er Cicle de comunicació.

Façana d'un alberg de Catalunya

news-iconNotícia > Jurídic

Nou registre unificat d'instal·lacions juvenils

El passat dia 16 d’octubre el director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família va presentar el nou registre unificat d’instal·lacions juvenils. Aquest nou sistema té l’objectiu d’agilitzar els tràmits relacionats amb aquest tipus d’equipaments.

Postal de la campanya Where are you(th) going?

news-iconNotícia > Internacional

Organitzacions juvenils europees demanen més inversió en la joventut

El Fòrum de la Joventut Europea (European Youth Forum) fa una crida a joves i organitzacions juvenils per reivindicar la importància d'unes bones polítiques europees de joventut i exigir més inversió en educació no formal i en el treball jove, tot recordant que la joventut hauria de ser una prioritat política i financera per a Europa.

Foto d'una llibreta i un llàpis. Imatge CC: http://www.flickr.com/photos/hermzz/

news-iconNotícia > Comunitari

Col·labora a l'Estudi anual del moviment associatiu juvenil!

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i l'Observatori del Tercer Sector busquen entitats juvenils que els expliquin com els va anar durant l'any 2010, quines accions i col·laboracions van portar a terme, etc. Amb aquestes dades podran realitzar una radiografia completa de l'estat de les entitats juvenils de Catalunya.

Trobada joves by elcancell, flickr

news-iconNotícia > Projectes

Joves d’orígens diversos, construïm ciutadania

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) celebra el proper 15 de desembre una jornada sobre diversitat i participació associativa adreçada a les entitats juvenils.

L'ocell icona de Twitter fent servir un ordinador

news-iconNotícia > Informàtic

Com millorar la comunicació 2.0 de les entitats juvenils?

El Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) ofereix a les entitats juvenils un cicle formatiu sobre comunicació. Facebook, Twitter i la relació amb els mitjans de comunicació no tindran cap secret per als col·lectius un cop hagin participat a aquestes sessions.

news-iconNotícia > Comunitari

Ei jove! Forma't en perspectiva de gènere

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), en conveni amb la Regidoria de Dones, organitza una formació sobre perspectiva de gènere a les entitats juvenils dinamitzada per l'Associació Candela.

news-iconNotícia > Internacional

Estrena mundial del documental social "Glocal Voices"

"Glocal Voices" explica el treball que es fa a associacions d'arreu del món que pertanyen a la xarxa Global-l-inks, constituïda per 30 organitzacions d'Àfrica, Europa i Amèrica Llatina que treballen per a la transformació social.

news-iconNotícia > Projectes

Suport a les associacions juvenils i a les entitats que ofereixen serveis a la joventut

A partir del 10 de juny, totes les entitats catalanes que formen part dels Cens de la Direcció General de Joventut poden presentar les seves sol·licituds. El termini finalitza el proper 5 de juliol!

news-iconNotícia > Projectes

Suport als projectes de cooperació i solidaritat internacional desenvolupat per entitats juvenils

El Departament de Benestar Social i Família ha posat en marxa la convocatòria destinada a les entitats inscrites al Cens General de la Secretaria de Joventut. El termini de presentació finalitza el 4 de juliol. Des del Servei d’Assessorament en Projectes us facilitem diferents eines per desenvolupar el vostre projecte!

news-iconNotícia > Projectes

Premis Barcelona Ciutat Jove 2010

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i l'Associació d'Amigues i Amics del CJB (AAA) convoquen una edició d’aquests guardons destinats a reconèixer les actuacions que al llarg del 2010 hagin fomentat la salut, la participació i la cooperació.

news-iconNotícia > Jurídic

Llei de Polítiques de Joventut

El Projecte de Llei de Polítiques de Joventut, aprovat pel Govern el passat 9 de març, va superar la setmana passada al Parlament el debat a la totalitat. El projecte de llei, que tindrà com a eixos centrals l’emancipació i la participació juvenil, establirà que els poders públics han de fer polítiques específiques per a joves.

news-iconNotícia > Econòmic

La Secretaria de Joventut finança els projectes de 40 entitats juvenils

La Secretaria de Joventut destina 1.800.000 euros per finançar els projectes a les entitats juvenils especialment rellevants del país.

news-iconNotícia > Comunitari

Trobada Euromediterrània 2009

Del 22 al 28 de novembre Barcelona celebrarà la 4a edició de la trobada Euromediterrània d’entitats juvenils. La ciutat acollirà 23 joves de diferents parts del Mediterrani i Europa per conèixer i compartir experiències i projectes entre associacions juvenils que treballen per construir la pau entre els pobles.