Impacte

Premi Voluntariat

news-iconNotícia > Projectes

Presentada una nova edició del Premi Voluntariat

Aquest any 2017 es vol premiar aquells projectes que s’emmarquen en la millora de l’impacte del voluntariat.

news-iconOpinió

Avaluació de l’impacte: desparasitar els infants per millorar l’absentisme escolar?

Com lluitar contra l’absentisme escolar? Imaginem-nos que al nostre país hi ha un percentatge d’absentisme escolar galopant.

Qualitat i millora. Font: Freeimage

news-iconNotícia > General

Eines per avaluar la teva entitat

Saps com està la teva entitat en temes de gestió? I de qualitat? Coneixes les polítiques d’igualtat que podríeu aplicar? O com treballar temes lingüístics?

Measuring distance - Chandra Marsono a flickr

news-iconNotícia > Formació

Curs: Mesurar l'impacte social

El curs, coorganitzat per Stonesoup, Grup Ecos i Labcoop, té per objectius comprendre la teoria del canvi, saber crear un sistema senzill de mesurament de l'impacte i dotar d'una aptitud crítica envers les diferents metodologies d'avaluació de l'impacte. El curs es realitzarà els dies 1 i 2 de juliol.

Measuring time - de aussiegall a flickr

news-iconNotícia > Projectes

8 consells d’experts per iniciar un procés d’avaluació a l’entitat

L'interès estratègic per a l'avaluació està creixent entre el món de les associacions i el voluntariat, entre d'altres raons perquè permet millorar la gestió, l'eficiència i generar confiança entre els donants. A continuació 4 experts donen 8 consells per a iniciar un procés d'avaluació a la teva entitat.

thermometer 4 - de  BBQ Junkie a flickr

news-iconRecurs > Projectes

Quin tipus d’avaluació volem fer? Breu guia per moure's en el món de l’avaluació

Quan parlem d’avaluació comencen a aparèixer paraules i conceptes que ens poden semblar totalment estranys. A continuació us oferim una breu guia per entendre una mica més el món de l’avaluació.

Logo de Millora de la gestió

news-iconNotícia > General

Avalua la gestió de la teva entitat amb l'eina d'autodiagnòstic de Suport Associatiu

L'Eina d’autodiagnòstic de la gestió desenvolupada per Suport Associatiu està orientada a facilitar que les entitats avaluïn l'estat de la seva gestió en diverses àrees a fi de detectar punts febles i establir plans de millora.

Evaluation room. Font: be OH (flickr)

news-iconNotícia > Formació

Avaluació de l’impacte dels projectes sociolaborals

La Fundació URV – Centre de Formació Permanent desenvolupa a partir del 26 de març a Reus una formació adreçada a aquelles persones que volen aprofundir en com mesurar les conseqüències de la intervenció.

news-iconOpinió

L’avaluació d’impacte i de les seves confusions conceptuals

Tothom està d’acord que és necessari avaluar els impactes que tenen els plans, els programes o els projectes que persegueixen el benestar, la cohesió social o la reducció de les desigualtats en entorns comunitaris o de país, promoguts per administracions públiques o per la iniciativa social.

Persona llegint documents

news-iconNotícia > General

L’avaluació d’impacte i de les seves confusions conceptuals

Què és l'avaluació de l'impacte? Quines diferències hi ha entre avaluar resultats i avaluar l'impacte? Rosa Coscolla reflexiona al voltant d'aquests conceptes fruit l'experiència en l'avaluació de projectes d'entitats. Llegiu el post al bloc de xarxanet.org.

Logotip del Think Tank NEF

news-iconNotícia > Projectes

Un manual per mesurar l’impacte en el benestar dels usuaris

El document explica com construir un senzill sistema d'indicadors amb l’objectiu de mesurar l’impacte en el benestar dels beneficiaris. Segons els autors del manual, aquest tipus de mesurament pot servir per a millorar la gestió, demostrar l’impacte de l’activitat de les entitats i millorar la captació de fons.

Taller ocupacional. Font: Arrels Fundació (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Voleu mesurar l’impacte dels projectes que porteu a terme?

La Fundación Biodiversidad crea un sistema d’indicadors que permet quantificar la vostra contribució ambiental, social i econòmica.

Infància. Font: Creu Roja. Nitid fotografia (Flickr)

news-iconNotícia > Projectes

Voleu mesurar l’impacte dels programes d’Inclusió Social?

La Fundación Luis Vives posa a l’abast de totes les organitzacions una eina que permet conèixer en quins àmbits i en quina mesura els projectes que desenvolupen contribueixen a la inclusió dels col·lectius vulnerables.

Captura de la plana web de l'eina d'avaluació del voluntariat corporatiu

news-iconNotícia > Informàtic

Una eina per avaluar Programes de Voluntariat Corporatiu

Tot coincidint amb la 2a Setmana de Responsabilitat Social a Barcelona, et presentem una eina que pot resultar útil a les empreses per mesurar els resultats i impactes del seus programes de Voluntariat Corporatiu. Si la teva entitat col·labora amb alguna empresa, l'hi pots recomanar!

evaluation room sign by be Oh be, flickr

news-iconNotícia > Projectes

Indicadors per a la millora de la qualitat a l’acció social

Els dies 19 i 25 d’octubre tindrà lloc un nou seminari gratuït sobre indicadors i medició de resultats organitzat per la Red de Consultoría Social. Aquest cop les sessions se celebraran a Tarragona.

news-iconNotícia > Projectes

Vols conèixer quin impacte tenen els teus projectes?

La Fundación Luis Vives convida a totes les entitats que realitzen programes d’Inclusió social a col·laborar en una nova iniciativa de l’organització, el projecte “mesura de l’ impacte dels programes d’Inclusió social”. El termini finalitza el proper dia 7 de juny.