Valors

Noia donant sang

news-iconNotícia > Projectes

Donar sang, primordial també abans de l’estiu

‘Dona el millor de tu. Dona sang’, la campanya que pretén augmentar un 10% les donacions en relació a una setmana habitual.

Alumnes de Nou Patufet

news-iconNotícia > Comunitari

L'escola cooperativa, una aposta pel compromís i la innovació a l'ensenyament

Aquest model d'escola compta amb la implicació de pares, mares, personal docent i no docent per educar a partir de la solidaritat, la pluralitat, el treball en xarxa, l'autogestió, l'autonomia i el sentit crític.

Lluís Pagespetit de la Fundació Vincles i membre de la Societat Catalana d'Educació Ambiental

news-iconNotícia > Ambiental

Lluís Pagespetit: "Els valors són com la racionalitat: tothom en té, només cal fer-los aflorar"

Reflexionem sobre els valors implícits en la Sostenibilitat i l'Educació Ambiental amb Lluís Pagespetit, membre de la Societat Catalana d'Educació Ambiental.

Una de les fotografies del llibre

news-iconNotícia > Internacional

"Els altres cent", que no apareixen als mitjans de comunicació

Un llibre explica les històries de cent persones que haurien de ser reconegudes.

AEiG Rudyard Kipling

news-iconNotícia > Comunitari

"Som de cau"

Els caus o agrupaments són l’entitat bàsica de l’escoltisme: amb un nom, un fulard i unes tradicions sorgides d’un caràcter i una història concreta.

Paco Bergillos, responsable del projecte Futbol inclusiu Trinijove

news-iconNotícia > Comunitari

Paco Bergillos: "Volem crear una Escola de futbol social"

El responsable de "Futbol inclusiu Trinijove" ens explica aquesta iniciativa que duu a terme la Fundació Privada Trinijove de Barcelona. Es tracta d'un projecte de futbol inclusiu que promou els valors i el creixement personal.

Aspecte del web d'Activitum

news-iconNotícia > Formació

Coneixes el portal d'activitats escolars Activitum?

Es tracta d'un recurs obert, lliure i gratuït que pretén expandir els límits de l’aula i oferir tant a alumnes com a docents propostes innovadores i amb un alt valor pedagògic. Participa-hi publicant les activitats de la teva entitat!

news-iconNotícia > Comunitari

Es presenten els debats "Ciutats més humanes"

Cinc entitats catalanes s’han unit per organitzar aquest cicle de conferències que s’estructura en tres eixos: cohesió, sostenibilitat i identitat.

L'alcalde Juli Fernández amb premiats del Vè Memorial Àlex Seglers. Font: Twitter

news-iconNotícia > Internacional

La CCAR rep el premi del Memorial Àlex Seglers 2016

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat ha rebut el guardó de la ciutat de Sabadell per la tasca de sensibilització sobre la situació de les persones que han fugit dels seus països d’origen.

Logotip de la Xarxa d'Intercanvi i solidària de Sarrià-Sant Gervasi. Font: Xarxa d'Intercanvi i solidària de Sarrià-Sant Gervasi

news-iconNotícia > General

Vols participar en un estudi universitari sobre xarxes d’intercanvi?

Amb aquesta recerca, es pretén conèixer quines són les motivacions que porten les persones a implicar-se en aquestes comunitats.

Rotllana multicultural. Font: blog d'Oxfam Intermón

news-iconNotícia > Cultural

6 jocs infantils que transmeten valors

Per jugar no tot són joguines. Hi ha molts jocs grupals que poden ser fins i tot més divertits i educatius, a més de no necessitar gastar diners.

Colònies cooperatives d'Arriant

news-iconNotícia > Comunitari

Colònies per despertar l'esperit cooperatiu entre els més petits

Les decisions preses de manera col·lectiva i l'organització assembleària són algunes de les característiques de les colònies d'estiu cooperatives que organitza Arriant a La Garrotxa.

Érase dos veces, contes coeducatius, corresponsables i igualitaris

news-iconNotícia > Comunitari

Hi havia dues vegades... noies valentes sense prínceps blaus

Pares, mares i educadors/ores que topen amb els estereotips de gènere als contes clàssics han engegat diferents projectes per crear històries amb màgia i fantasia, però sense sexisme.

Imatge de la campanya "Associar-se té sentit".

news-iconNotícia > Comunitari

"Associar-se té sentit!", la campanya sobre els valors positius de l'associacionisme

Els consells de joventut de Catalunya i de Barcelona volen fomentar que els joves s'associïn, destacant els valors positius com el treball en equip, la cooperació o el desenvolupament de l'esperit crític.

news-iconOpinió

Catalunya i el valor del voluntariat

Catalunya és voluntariat. Ho hem pogut veure en la darrera manifestació de l'Onze de setembre on, a banda d'aquells que hi assistien, trobàvem multitud de persones fent possible que l'esdeveniment tingués lloc.

Cartell Curs de Lideratge

news-iconNotícia > Formació

Curs de Lideratge Personal i Coherència Interna (24 al 26 oct)

El que et proposem en aquest curs és un treball metodològic basat en una sèrie programada d’exercicis que arrenca descobrint els teus valors per, a partir d’aquí, descobrir la teva missió personal i donar-li força mitjançant una potent i evocadora visualització.

Europa busca la participació ciutadana per crear-ne una nova narrativa

news-iconNotícia > Internacional

Europa busca la participació ciutadana per crear-ne una nova narrativa

Des de la Unió Europea fan una crida a tota la ciutadania a ajudar-los a crear la nova narrativa europea. Per poder donar forma a l'Europa del futur volen escoltar totes les veus.

Mataró m'agrada. Logo de la campanya "Mataró, ciutat de valors"

news-iconNotícia > Comunitari

Mataró vol esdevenir la ciutat de referència en valors

Mataró engega una campanya per transmetre valors positius a la ciutadania. Cada mes del 2014 girarà al voltant d'un valor concret i la implicació de les 600 entitats mataronines serà vital per donar vida a la iniciativa.

Baden Powell. Font: BBC

news-iconNotícia > Comunitari

10 frases inspiradores de Baden-Powell aplicables a l’associacionisme i el voluntariat

El fundador de l’escoltisme va morir fa 73 anys, però les seves paraules segueixen inspirant el moviment escolta i guia arreu del món i també moltes altres persones que treballen per fer un món millor.

FCVS

news-iconNotícia > Social

III Jornada de Voluntariat Social a Lleida!

Una de les línies prioritàries d’acció de la Federació Catalana de Voluntariat Social és la de sensibilitzar la població a l’entorn del voluntariat social.

Energia verda. Foto: Sergio Alcántara (http://www.flickr.com/photos/sergiooa)

news-iconNotícia > Comunitari

Energia i valors, una parella impossible?

Moltes entitats promovem valors com la sostenibilitat, el respecte per la natura, l’economia sostenible... Però, en la gestió del dia a dia, som coherents amb aquests valors? Una manera d’aconseguir-ho és consumir només energia “verda”, fent-nos socis de la cooperativa Som Energia. Us presentem l’experiència d’uns que ja han fet el pas!

Castellers

news-iconNotícia > Jurídic

Segueix endavant el Pla Nacional de Valors!

La conselleria de Benestar Social i Família ha anunciat que abans de final d’aquest any estarà finalitzat el Pla Nacional de Valors, el qual, pretén fomentar els valors de compromís, esforç i solidaritat entre les persones de Catalunya.

Premis de Civisme

news-iconNotícia > Projectes

Premis Civisme 2013

El proper 30 de setembre finalitza la convocatòria del Departament de Benestar Social i Família per premiar les accions i treballs que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions.

El Centre Escolta Can Palós, a Sant Boi de Llobregat. Foto: MEG

news-iconNotícia > Comunitari

Neixen els Centres Escoltes, una xarxa d'equipaments amb valors

Des de les instal·lacions fins a la manera de funcionar, als Centres Escoltes tot està en línia amb valors de l’escoltisme i el guiatge com el compromís, el voluntariat, la participació o el treball en equip. Aquests equipaments, inaugurats aquest mes de juny, permeten a entitats, associacions i particulars oferir una proposta educativa global en les seves formacions, sortides o activitats.

Logo de la Norma

news-iconNotícia > General

Pot mesurar-se la coherència amb els valors de l'entitat?

L’Institut per a la qualitat de les ONG (ICONG) desenvolupa des de fa més de deu anys la norma ONG Qualitat, una norma concebuda per a entitats no lucratives, orientada a la millora contínua i basada en principis i valors.

imatge dels vídeos Joves amb IVA

news-iconNotícia > Comunitari

Idees, valors, actituds: així són els joves amb IVA

La Direcció General de Joventut va iniciar un projecte per donar a conèixer i promoure els perfils dels joves que han dut a terme idees, valors i actituds positives (IVA) en aquests temps de crisi.

Concurs "Reporters amb valors!" de Barçakids

news-iconNotícia > Comunitari

Barçakids anima els infants a fer de reporters dels valors de l'esport

Barçakids, programa educatiu d'esport i valors de la Fundació del Futbol Club Barcelona, posa en marxa el concurs Reporters amb valors!. Adreçat a escoles i famílies, anima els més petits a crear una revista o un vídeo on expliquin els valors presents a les seves activitats esportives favorites.

Trobada ChangemakerXchange a Berlin. Foto amb llicència CC BY-SA 2.0

news-iconNotícia > Projectes

Emprenedoria social, innovació per a la millora col·lectiva

L'augment d'emprenedors i emprenedores és una de les poques notícies positives de l'economia catalana i espanyola actual. Es tracta de persones que en temps de crisi s'arrisquen a crear el seu propi negoci. Alguns i algunes, a més, enfoquen el seu projecte a crear un canvi social amb un principal objectiu, el de millorar la societat. Són els emprenedors i emprenedores socials.

Sant Joan de Déu: vídeo, vivències i reflexions

news-iconNotícia > Social

Sant Joan de Déu: vídeo, vivències i reflexions

Professionals, voluntaris i usuaris de diferents centres i programes de l’Ordre Hospitalari de Sant Joan de Déu han participat en la realització d’un audiovisual en el qual exposen les seves vivències i reflexions al voltant dels cinc valors amb els quals es regeix l’Ordre. El vídeo està acompanyat d’una campanya de divulgació dels valors a través de les Xarxes Socials.

Joves jugant futbol al programa FutbolNet. Foto de la Fundació FC Barcelona

news-iconNotícia > Social

Joves gironins participaran a FutbolNet, que gestionarà la Fundació SER.GI

L'estiu de 2011 la Fundació Futbol Club Barcelona va presentar el programa FutbolNet, que pretén fomentar el diàleg entre els i les joves, a través de la pràctica esportiva. Ara, ha encarregat la gestió de la iniciativa en les comarques gironines a la Fundació SER.GI.

Xapes amb valors solidaris. Font: sakocreativa (Flickr)

news-iconNotícia > General

Quan la crisi exalça el voluntari

En el seu nou post al bloc, titul·lat "Quan la crisi exalça al voluntari", Oriol Illa ens explica que necessitem recuperar els valors propis del voluntariat, que hem menystingut durant temps. Per l'autor ser voluntari vol dir "no haver deixat mai d’entendre, comprendre i comprometre’s amb l’entorn que ens envolta" en els bons i en els mals moments.

Llegeix el post al bloc de xarxanet.org

news-iconOpinió

Quan la crisi exalça el voluntari

Enguany se celebra l’Any Europeu del Voluntariat. Al conjunt d’Europa es calcula que més de 100 milions de persones estan compromeses amb activitats de voluntariat i que a Catalunya en són quasi 600.000.

news-iconNotícia > Jurídic

El Govern aposta per una nova cultura cívica

El Govern de la Generalitat ha impulsat el Pla nacional per a la promoció dels valors a Catalunya amb la finalitat de promoure una nova cultura cívica que garanteixi la cohesió social, convivència i benestar de la ciutadania.

news-iconNotícia > Internacional

2a edició del Congrés d'Innovació, Creativitat i Lideratge

Una iniciativa que pretén reunir a estudiants, escoles i personalitats de l'àmbit polític, esportiu, econòmic i empresarial en una sèrie de conferències i activitats per a promoure els valors del CDL (Congrés de Lideratge) 2011. 8 i 9 d'abril 2011.

news-iconNotícia > Social

Formació: “Principis i Valors” de la Creu Roja a Lleida

Una vintena de persones han participat a la formació "Principis i Valors" organitzada per la Creu Roja a Lleida. Aquesta formació, impartida per membres de la Creu Roja, s'emmarca dins el programa del FORCEM, que ofereix finançament per formar el personal laboral de l'entitat, oferint la possibilitat de realitzar cursos gratuïtament per tal de promoure la millora de la seva preparació i situació laboral.

news-iconNotícia > Internacional

Premis Proteus d'ètica, 2a edició; termini per candidatures, 15 de novembre de 2010

Per segon any consecutiu, Editorial Proteus, especialitzada en ètica i valors, filosofia i altres, engega una nova edició dels Premis Proteus d'Ètica, uns guardons amb els quals es pretén distingir i reconèixer a aquelles iniciatives, treballs, empreses o persones que, d'una manera significativa, han descrit, analitzat, tractat, promogut l'ètica i els valors socials o han contribuït a la seva difusió en la societat amb les seves accions i/o el seu exemple.

news-iconNotícia > Cultural

La Fundació Lluís Carulla i ESADE publiquen el llibre “Consum i valors. La mercantilització dels valors” de Laura Albareda.

El llibre es presentà el passat dimarts dia 23 de març a l’FNAC L’illa de Barcelona (Avinguda Diagonal núm. 549) i comptà amb la participació de Javier Elzo, catedràtic de Sociologia a la Universitat de Deusto; d’Àngel Castiñeira, director de la col·lecció Observatori dels Valors; de Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, i de Laura Albareda, autora de l’obra. Consum i valors es publica conjuntament en format paper i en format e-book.

news-iconNotícia > Internacional

Contes pel Món, cultures orals i valors universals

L’Àrea de publicacions de la Fundació Contes pel Món (FCM) ha arribat a un acord amb l’Editorial Proteus per editar i distribuir una col·lecció de contes del món centrada en les cultures orals i els valors universals que transmeten, destinada prioritàriament a les escoles catalanes.