Àmbit de la notícia
Formació

Anna Rosell: “El brànding ens apodera i ens obre a les oportunitats que ofereix l’entorn”

Entitat redactora
Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a
Josep Carbonell
  • Anna Rosell, psicòloga i docent a l'Escola d'Estiu del Voluntariat 2021.

La psicòloga i consultora en desenvolupament professional i personal impartirà el dimecres 14 de juliol una formació en línia sobre la importància de construir la marca de l'entitat, emmarcada dins de l’Escola d’Estiu del Voluntariat 2021.

Del 13 al 15 de juliol se celebra la 22è edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat amb sis tallers en línia adreçats a entitats i persones voluntàries.

El dimecres 14 de juliol, de 10.00 a 12.00 hores, tindrà lloc el taller ‘Què és el brànding? Construïm la marca de l’entitat’, impartit per la psicòloga i consultora en desenvolupament professional i personal, Anna Rosell. Hi hem parlat per conèixer més sobre la formació i sobre la importància del concepte de marca a les entitats.

Quins són els objectius del taller?

Amb aquest taller es busca aprendre a evidenciar i identificar els trets que ens fan diferents com a entitat i a compartir i posar en comú les dificultats que es tenen per arribar als col·lectius que ens interessen. La formació també aporta unes primeres eines per arribar al nostre públic diana.

A qui va adreçat?

En general pot interessar a tothom, ja que reflexionar sobre la identitat i la imatge que té la nostra entitat socialment ho hauríem de fer tots els membres que formem part de l’organització de manera periòdica. El brànding engloba molts aspectes de l’empresa i es fa cada dia. Quan ens presentem com a voluntaris/àries o treballadors/es d’una entitat i parlem d’ella també comuniquem sobre la seva marca.

Evidentment, és una bona oportunitat per a totes aquelles persones que representen especialment l’entitat: membres de les Juntes, responsables d’àrees, projectes i, sobretot, aquelles encarregades de fer la comunicació externa. Podran donar-li una volta a aquesta temàtica i, segur, endur-se’n noves idees.

Què aprendran aquelles persones que hi participin?

Ens familiaritzarem amb la terminologia, reflexionarem i compartirem idees i descobrirem algunes pautes i eines pràctiques per treballar la nostra marca d’entitat.

A mi m’agrada dir que en molts dels meus tallers, les persones que hi participen aprenen a preguntar-se el màxim de qüestions possibles, per plantejar-se diverses respostes i després  decidir i actuar en conseqüència. Sota aquesta manera de treballar descobrirem els elements principals vinculats al brànding: visuals, abstractes, culturals, etc., i veurem què tenir en compte per vincular-los a la imatge de marca desitjada.

Quin valor li dónes al fet que la formació sigui en format online?

Que sigui una formació online dóna accés a totes aquelles persones que no poden o no tenen la disponibilitat horària per desplaçar-se a un lloc concret. Economitzem el temps que ens cal invertir i, en molts casos, els diners necessaris per al transport.

En definitiva, descentralitzem les formacions i arribem a qualsevol racó del territori. És una bona mesura per treballar la igualtat d’oportunitats i de recursos que s’aporten a les persones i a les entitats.

Ens pots donar quatre dades sobre la teva persona i la teva experiència en l’àmbit del brànding?

Soc psicòloga i sempre he treballat vinculada a l’àrea de les organitzacions i focalitzada en el desenvolupament professional de les persones. El brànding empresarial i personal, m’atreviria a dir que, actualment el treballo, o l’he de tenir present, en molts dels projectes i activitats que porto a terme.

Com a persona, sempre dic que va influir profundament en el meu ADN haver crescut dins del món de l’escoltisme, i els seus valors m’han acompanyat, i ho seguiran fent, sempre. Després, he estat vinculada al sector de l’associacionisme: gaudint dels serveis, participant voluntàriament, treballant i fins i tot creant una associació de caràcter més professional, i sent membre de la seva Junta directiva durant forces anys.

Què suposa per a tu ser docent de l’Escola d’Estiu del Voluntariat?

Personalment soc molt conscient de tota la xarxa de voluntariat i d’entitats del tercer sector existents en el nostre territori i de la gran tasca social que porten a terme. Jo mateixa, com ja he comentat, he treballat, i treballo per a alguna d’elles. Com a freelance m’agrada que els meus projectes estiguin alineats amb els meus valors i aquesta col·laboració encaixa perfectament. De veritat que és un plaer compartir aquesta experiència en aquest entorn.

Sovint es relaciona la idea de marca amb empreses. Per què és important el brànding per a les entitats i el tercer sector?

Deixa que em permeti la llibertat d’afegir que és important per a les entitats i el tercer sector i per a les persones que com a professionals busquen el seu lloc en el mercat laboral. El brànding ens apodera i ens obre al màxim d’oportunitats de l’entorn.

Com a concepte apareix primer en l’empresa perquè té un objectiu clarament lucratiu i els seus departaments de màrqueting i publicitat tenen una importància cabdal en aquesta funció. Però, les entitats també s’han de posicionar a la societat, donar-se a conèixer, arribar al seu col·lectiu diana, aconseguir fons per portar a terme els objectius que tingui, i aquí el brànding és clau.

Què li diries a aquelles persones que estan pensant a formalitzar la inscripció i no ho tenen decidit?

Que és un tastet. Una experiència curta i que vol ser pràctica, participativa i dinàmica. Segur que en trauran algun profit, a part de tenir l’oportunitat de relacionar-se i conèixer altres persones amb qui comparteixen interessos en comú.

Tota entitat necessita comunicar-se amb la societat i donar a conèixer la seva tasca. Per millorar, cal periòdicament parar i preguntar-se com estem funcionant: És la millor manera? Què podríem fer diferent? Com ho fan els altres? Si hi ha ganes de compartir i millorar, no s’ho poden perdre!

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari