Classes particulars i solidàries

F Pere Tarrés
 Font: Manuela MV
Una persona que necessita classes particulars es pot posar en contacte amb entitats que col·laboren en el projecte
 Font: Pixabay
‘Tus clases solidarias’ neix fruit d’una necessitat detectada principalment en entitats locals
 Font: Clases solidarias
El projecte té el punt de partida en la coneguda web tusclasesparticulares

Classes particulars i solidàries

F Pere Tarrés

Resum: 

‘Tus clases solidarias’ posa en contacte entitats amb professionals de l’educació per col·laborar voluntàriament en projectes de reforç escolar.

‘Tus clases solidarias’ és un projecte que posa en contacte entitats, associacions i organitzacions sense ànim de lucre amb professors, professores, monitors, monitores i mestres voluntaris/àries que vulguin participar en iniciatives i propostes de reforç escolar. En funció de les necessitats i demandes, ‘Tus clases xolidarias’ adapta la seva cerca per a què tant la persona voluntària com l’entitat demandant compleixin amb les seves expectatives.

El projecte compta amb tres formes de sol·licitud, segons les necessitats. Per un costat, les persones que volen participar de ‘Tus clases solidarias’ com a mestres, tenen la possibilitat d’unir-se al projecte de voluntariat. Per l’altre, qualsevol organització pot demanar l’ajuda d’un professor o professora. Així mateix, una persona que necessita classes particulars es pot posar en contacte amb entitats que col·laboren en el projecte.

‘Tus clases solidarias’ neix fruit d’una necessitat detectada principalment en entitats locals sobre la dificultat de trobar professors i professores que vulguin realitzar voluntariat. Aquest fet portava a què la majoria de vegades les organitzacions acabessin contractant serveis de pagament per satisfer aquesta demanda. Actualment, organitzacions com ECAS i la FEDAIA promouen un projecte que cada dia compta amb més entitats formant-hi part.

Font d’inspiració

El projecte té el punt de partida en la coneguda web tusclasesparticulares, portal líder al sector de les classes particulars a Espanya i Amèrica Llatina des de 2007. Hi participen més de 400.000 professors i professores que ja han ajudat a més de 2 milions d’alumnes a assolir els seus objectius. Arribar a tot el món, independentment de les condicions socials i econòmiques de cada persona, és el repte principal de ‘Tus clases solidarias’.

Afegeix un comentari nou