Conferència ‘Fer créixer les donacions per fer un món millor’

F Pere Tarrés
Cartell conferència ‘Fer créixer les donacions per fer un món millor’ Font: Taula Tercer Sector Social
La conferència tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona
Acte campanya GivingTuesday Font: Flickr
El moviment vol incentivar i multiplicar les bones accions
Etiqueta #GivingTuesday Font: Vimeo
#GivingTuesday va arribar per primera vegada a Espanya a l’any 2015

Conferència ‘Fer créixer les donacions per fer un món millor’

F Pere Tarrés

Resum: 

El moviment solidari Giving Tuesday arriba a Barcelona de la mà dels seus líders, Asha Curran i Henry Timms.

El proper 22 de juny, al Palau Macaya de Barcelona (Passeig de Sant Joan, 108), tindrà lloc la conferència ‘Giving Tuesday, fer créixer les donacions per fer un món millor’ de la mà de dos dels seus grans exponents, Asha Curran i Henry Timms. L’acte, organitzat conjuntament per la Taula del Tercer Sector i l’Obra Social ‘la Caixa’, donarà a conèixer, entre d’altres, els inicis d’aquest moviment solidari i el seu funcionament en altres països del món.

A més, la conferència s’adreça tant a persones que ja hagin tingut una experiència en un projecte a Giving Tuesday, com altres que vulguin crear-ne un per l’edició d’aquest 2017. En l’acte, de 9:30 a 11:00 h del matí, es presentaran els resultats de l’any 2016 i es compartiran bones pràctiques de petites, mitjanes i grans empreses, així com també de fundacions, organitzacions i ciutadans per al Dia Mundial per Donar a tot el món, que se celebra el 28 de novembre. Obert a tot el públic, cal fer inscripció prèvia per participar-hi.

Què és #GivingTuesday?

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’objectiu és dedicar un dia a tot el món a celebrar l’acció de donar, en qualsevol de les seves possibilitats, des de diners a temps. L’etiqueta #GivingTuesday serveix com a instrument per difondre aquesta idea a les xarxes socials, per tal de mobilitzar a persones, famílies, organitzacions i empreses.

#GivingTuesday va arribar per primera vegada a Espanya a l’any 2015, aconseguint un total de 405.000 € destinats als més de 260 projectes socials que van participar. A més, en aquesta primera edició es va aconseguir que la solidaritat mogués a 982 persones que van donar sang per primera vegada.

Afegeix un comentari nou