Curs de voluntariat en l'àmbit de l'oncologia

F Pere Tarrés

Curs de voluntariat en l'àmbit de l'oncologia

F Pere Tarrés

Resum: 

El 18, 19 i 25 de febrer tindrà lloc aquesta formació orientada a oferir coneixements i recursos per interactuar amb els usuaris malalts de càncer i poder millorar la tasca voluntària.

El curs, reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya, està adreçat a persones voluntàries que estiguin portant a terme la seva actuació en el camp de l'oncologia i de l'acompanyament a malalts oncològics.

Programa

  • El càncer i el malalt de càncer. La malaltia oncològica Conceptes bàsics d’oncologia Els tractaments més freqüents. Viure amb càncer Impacte emocional del diagnòstic i dels tractaments en l’adult i en el nen.
  • El fet voluntari. El voluntari en el món de l’oncologia: Missió del voluntariat Tipus del voluntariat: actuacions en el camp de l’oncologia. Acompanyament al malalt en: Àmbit hospitalari Àmbit domiciliari. Preservar la qualitat de l’acció voluntària: Eines pels voluntaris: mantenir els objectius, respectar els límits i revisar les motivacions. Revisió d’actituds enfront el patiment, l’empatia, la identificació. Treball de casos.
  • La relació interpersonal. Impacte emocional i cura del voluntari: Gestió de les emocions en acompanyaments a malalts de llarga durada La fase terminal: eines pels voluntaris Elaboració de processos de pèrdua, mort i dol El dol del voluntari.

Més informació

Dies i horaris: 18, 19 i 25 de febrer de 16 a 20h
Durada: 12 hores
Lloc: Pere Vergés, 1. Planta 6. Barcelona.
Preu: 15 euros
Contacte i inscripcions: http://voluntaris.cat/serveis/formacio/laula-del-voluntari/ / correu electrònic: formacio@voluntaris.cat
Data límit d'inscripció: 11/02/2014

Afegeix un comentari nou