Estimulació cognitiva de la gent gran. Com organitzar tallers de memòria?

Estimulació cognitiva de la gent gran. Com organitzar tallers de memòria?

Resum: 

L'Associació Sociocultural La Formiga organitza per al proper mes d'octubre una formació adreçada a aprendre eines i recursos per a poder organitzar tallers de memòria amb gent gran.

La principal queixa entre la població major de 65 anys és la que fa referència a pèrdues de memòria. Amb l'edat la gent gran perd facultats físiques i mentals i és per això que l’exercici i els estímuls són fonamentals per a aconseguir una vellesa saludable.

En aquest curs, organitzat per l'Associació Sociocultural La Formiga, els assistents coneixeran quines capacitats es deterioren més amb l’edat i per què, parlaran de les pèrdues de memòria associades a l’edat i la diferència amb les demències i també aprendran diverses eines i exercicis per a exercitar la memòria i com organitzar un taller de memòria.

Programa
  • Procés d’envelliment: les capacitats cognitives i els canvis amb l’edat. Els sentits. Importància de l’atenció en la memòria, atenció sostinguda i atenció dividida. Les funcions executives i el llenguatge a la tercera edat.
  • La memòria: què és i tipus de memòria. Les tres fases del procés de memorització (registre, emmagatzematge i recuperació), factors que afavoreixen i perjudiquen en aquest procés. Quant les pèrdues de memòria són normals per l’edat (PMAE) o degudes a un deteriorament o demència.
  • Estratègies per a l’estimulació cognitiva: com treballar les capacitats a partir de tècniques d’atenció, concentració, associació, visualització o categorització amb exercicis pràctics.
  • Organització de tallers de memòria. Tipus d’usuaris, nombre de sessions, contingut i estructura de les sessions, material, etc.

Més informació

  • Dies i horaris: 24 d'octubre a 10 de novembre. Dilluns i divendres de 17h a 20h.
  • Lloc: c/ Elkano, 74 baixos Barcelona
  • Preu: 72 €
  • Inscripcions: Qui estigui interessat en participar ho pot fer omplint el següent formulari. Per a més informació podeu enviar un correu a info@laformiga.org o trucar al telèfon 93 4438207
Afegeix un comentari nou
0