Jornada sobre l’aporofòbia o l'odi a les persones en situació de pobresa

F Pere Tarrés
Cartell Jornada aporofòbia
La jornada tindrà lloc a la sala La Cuina del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison el dia 10 d'octubre
Mans tapades noia
El 2006, Assís Centre d'Acollida va publicar l'informe ‘Violència directa, estructural i cultural contra les persones en situació de sense llar

Jornada sobre l’aporofòbia o l'odi a les persones en situació de pobresa

Resum: 

Aquesta iniciativa s'enquadra en la línia de treball sobre drets de les persones sense llar que ASSÍS Centre d'Acollida va iniciar l'any 2006.

El proper dimarts 10 d’octubre, ASSÍS Centre d´Acollida organitza la jornada que porta per títol ‘Una aproximació al fenomen de l'aporofòbia o l'odi als persones en situació de pobresa’. Tindrà lloc a la sala La Cuina del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7) de Barcelona. L’entitat aprofitarà l’inici de la jornada, també, per presentar el seu nou projecte web sobre la temàtica.

Aquesta iniciativa s'enquadra en la línia de treball sobre drets de les persones sense llar que ASSÍS Centre d´Acollida va iniciar l'any 2006, amb la publicació de l'informe ‘Violència directa, estructural i cultural contra les persones en situació de sense llar 2006’. Comptarà amb l'assistència d'Adela Cortina, filòsofa que va contextualitzar i definir el terme aporofòbia, la participació de de Marta Llobet i de Maite Mauricio.

Programa

09.00 h Benvinguda i recepció d'assistents

10.30 h Inauguració de la jornada.

10.45 h Presentació del projecte web de l´aporofòbia d´ASSÍS Centre d´Acollida.

11.00 h Taula de diàleg sobre aporofòbia amb Adela Cortina, Marta Llobet i Maite Maurici.

12.00 h Precs i preguntes

12:30 h Tancament i comiat


La jornada es podrà seguir a través de l’etiqueta #stopaporofobia

Violència contra les persones sense llar

Segons el treball de recerca desenvolupat per l'Observatori HATENTO, del que forma part ASSÍS Centre d´Acollida, un 47% de les persones sense llar a Espanya han estat víctimes de, almenys, un incident o delicte d'odi per aporofòbia. Les entitats socials estimen que a Espanya hi ha 40.000 persones sense llar. Al maig de 2017, la Xarxa d'Atenció a Persones sense Llar de Barcelona (XAPSLL) va comptabilitzar 3.395 persones sense llar a Barcelona.

Etiquetes: 
Afegeix un comentari nou
0