La transformació de les ONG en organitzacions híbrides

  • L’acte comptarà amb la presència de persones responsables de tres entitats - Foto: Pixabay

    L’acte comptarà amb la presència de persones responsables de tres entitats - Foto: Pixabay

  • S'hi tractaran reptes i aprenentatges del model híbrid - Foto: Flickr

    S'hi tractaran reptes i aprenentatges del model híbrid - Foto: Flickr

L’acte comptarà amb la participació de tres entitats que explicaran la seva experiència en la implantació d’aquest canvi de model.

L’Obra Social “La Caixa” i l’Institut d’Innovació Social d’ESADE organitzen, per al proper 10 de maig, un debat sota el títol “Reptes i aprenentatges de la transformació de les ONG en organitzacions híbrides”, on es tractaran els reptes i els aprenentatges de les organitzacions que han experimentat un procés de transformació cap a un model híbrid. Per a fer-ho possible, l’acte comptarà amb la presència de persones responsables de tres entitats que explicaran l’experiència d’aquesta transició.

L’objectiu principal de la trobada és poder donar resposta a diverses qüestions que sorgeixen de la implantació d’aquesta nova tendència. Entre d’altres, conèixer què comporta incorporar a les fonts d’ingressos pròpies la venda dels productes o serveis de l’entitat, aprendre del procés de transformació en una organització híbrida o saber els beneficis de combinar un model més empresarial amb el funcionament clàssic de les associacions del tercer sector. 

En la taula d’experiències, moderada per Ignasi Carreras, director de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE, hi formaran part:

L’horari és de 18.00 a 20.00 h i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament.

Més informació

Organització híbrida

Una organització híbrida combina el model de finançament d’una ONG amb el d’una empresa social, cercant la maximització del seu impacte social. Així doncs, les ONG esdevenen organitzacions amb un impacte social elevat i amb una orientació al mercat baixa. Per la seva part, les empreses socials compten també amb un gran impacte social però alhora disposen d’una estratègia amb certa orientació al mercat.

Afegeix un comentari nou