La transmissió de valors igualitaris en infants a través del joc

F Pere Tarrés
Cartell #Trenquemestereotips
L'acció fomenta la utilització del joc per avançar en l’educació de nens i nenes en els valors de la igualtat efectiva
Cartell #Trenquemestereotips
#Trenquemestereotips l evidenciar la necessitat de no condicionar les criatures a determinats tipus de jocs

La transmissió de valors igualitaris en infants a través del joc

F Pere Tarrés

Resum: 

L’acció de sensibilització està composta per 4 imatges que combinen parelles de joguines i els estereotips de gènere que arrosseguen.

Aprofitant que les joguines i les estones de joc es transformen en les autèntiques protagonistes durant el període nadalenc, l’Institut Català de les Dones (ICD) ha posat en marxa una acció de sensibilització sota el títol #Trenquemestereotips, a través de la qual fomenta la utilització del joc per avançar en l’educació de nens i nenes en els valors de la igualtat efectiva de dones i homes.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que, des de ben petits, els infants puguin desenvolupar tot el seu potencial en qualsevol àmbit de la vida, ensenyant a respectar les diferències i a relacionar-se com a persones amb els mateixos drets i deures. D’aquesta manera, les 4 imatges de #Trenquemestereotips combinen parelles de joguines i els estereotips de gènere que arrosseguen.

La idea parteix del joc com a ajuda per als infants en el seu desenvolupament. Al mateix temps, vol evidenciar la necessitat de no condicionar les criatures a determinats tipus de jocs per haver nascut nen o nena, al poder de transmetre, tot jugant, valors com la tendresa, la valentia, la sensibilitat, la iniciativa o la fortalesa i construir un futur on dones i homes respectin les diferències i es relacionin com a iguals.

La distribució de les imatges es fa a través de cartells, les xarxes socials i el vídeo que apareix a continuació.

L’ICD ofereix més informació sobre el gènere i les joguines a través del Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, que facilita bibliografia i un recull temàtic.

Afegeix un comentari nou