La UAB llança el Màster en Gènere i Comunicació

La UAB llança el Màster en Gènere i Comunicació

Resum: 

Començarà el mes d'octubre de 2015, fa una aposta pel canvi social i pretén omplir un buit en la formació en comunicació des d’una perspectiva de gènere.

"Tot i que ja s'imparteixen alguns postgraus o cursos d'ensenyament superior generalistes, no hi ha cap màster específic centrat en un dels assumptes cabdals per entendre la societat actual: la comunicació i el seu impacte per perpetuar, reproduir o canviar els rols i estereotips de gènere". Així expliquen des del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona la decisió de posar en marxa el Màster en Gènere i Comunicació.

Els estudis estan pensats perquè periodistes, publicistes, graduats en comunicació audiovisual o en altres disciplines afins puguin aprofundir en les qüestions de gènere, així com en diferents vessants de la comunicació: premsa escrita, ràdio, televisió, gabinets de premsa, agències de publicitat o indústries culturals, amb un especial interès en la comunicació a Internet.

El màster constarà de vuit mòduls i començarà a l'octubre de 2015 i acabarà el mes de juny de 2016. Les classes es realitzaran els dimarts i dijous de 16.00 a 20.15 hores.

Suport de l'ICD i creació d'un observatori

L'Institut Català de les Dones (ICD) de la Generalitat de Catalunya dóna suport a aquests nous estudis superiors. S'hi implicarà amb la creació d'un premi al millor treball final, amb el compromís d’editar-lo i difondre'l a través dels diferents canals de la institució.

Juntament amb el màster, la UAB posarà en funcionament un Observatori sobre Gènere i Comunicació, que s'encarregarà de fer informes de seguiment del contingut dels mitjans de comunicació. L'Observatori també oferirà, a empreses i institucions, l'elaboració d'estudis sobre els diferents problemes socials, econòmics i culturals relacionats amb la desigualtat de gènere i la comunicació.

Afegeix un comentari nou