‘Les polítiques familiars a Catalunya: impacte, reptes i nous models’

F Pere Tarrés
 Font: ECAS
La jornada començarà a les 9.30 h a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona
Família Font: Pixabay
En l'acte es vol generar un espai de reflexió al voltant de les necessitats familiars actuals
bambes infant Font: Pixabay
Els models d'atenció a l'infant també seran un dels aspectes a debatre el dia 19

‘Les polítiques familiars a Catalunya: impacte, reptes i nous models’

F Pere Tarrés

Resum: 

La jornada tractarà, entre altres temes, les noves necessitats d’atenció a les famílies i els models d’atenció a infants.

Per al proper dimarts 19 de setembre, ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), a través de la seva Comissió de Famílies, organitza una jornada sota el títol ‘Les polítiques familiars a Catalunya: impacte, reptes i nous models’. L’acte, amb les inscripcions obertes, tindrà lloc entre les 9.30 i les 13.15 h a l’Espai Francesca Bonnemaison de la ciutat de Barcelona i es dirigeix especialment a professionals del tercer sector i dels serveis socials.

Amb la realització d’aquesta jornada, ECAS pretén oferir un espai de reflexió a les persones participants, tractant aspectes com les noves necessitats d’atenció a les famílies derivades de la realitat social actual. Al mateix temps, es vol debatre sobre els models d’atenció a infants i analitzar les polítiques públiques actuals en relació a les famílies, la infància i la coresponsabilitat i la conciliació.

Programa

09.30 h Benvinguda institucional a càrrec de:

09.45 h Conferència inaugural a càrrec de Lluís Flaquer, catedràtic emèrit en Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

10.30 h Torn obert de paraules

10.45 h Presentació del Directori d’entitats socials amb serveis famílies i exposició i reflexió al voltant de les polítiques de suport a les famílies, a càrrec de Loli Rodríguez, coordinadora de la Comissió de Famílies d’ECAS

11.00 h Pausa cafè

11.30 h Taula rodona moderada per Sonia Fuertes, vicepresidenta d’ECAS, amb la participació de:

  • Sara Moreno, sociòloga i vicerectora d’alumnat i d’ocupació a la UAB. Experta en temps de treball, polítiques de conciliació i ‘social care’.
  • Elena Boira, responsable de l’àrea d’Actuacions de suport a les famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  • Jaume Blasco, expert en avaluació de polítiques públiques, col·laborador de la Fundació Jaume Bofill.
  • Rosa Balaguer, vocal d’Incidència pública i secretària de la Junta Directiva d’ECAS

12.30 h Torn obert de paraules

13.00 h Cloenda de la jornada a càrrec de Roser Galí, Directora General de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Més informació

Afegeix un comentari nou