L'èxit més enllà del rendiment, repensant l'educació

F Pere Tarrés
Imatge de la seu principal de la Fundació Llindar. Font: El Llindar
Imatge de la seu principal de la Fundació Llindar. Font: El Llindar
 Font:
Font:
Logo de la Fundació El Llindar Font: El Llindar
Logo de la Fundació El Llindar Font: El Llindar

L'èxit més enllà del rendiment, repensant l'educació

F Pere Tarrés

Resum: 

La Fundació El Llindar organitza una xerrada enfocada a generar coneixement en relació a l’aprenentatge i ajudar a plantejar possibles escenaris i repensar el sistema educatiu.

El proper dimarts 10 d'abril, a les 18.30 hores, la Fundació El Llindar organitza l'acte 'L'èxit més enllà del rendiment', la primera de tres converses pedagògiques per compartir coneixement al voltant de la necessitat de polítiques educatives que impulsin pedagogies generadores d’aprenentatges rellevants, emmarcats en el context d’equitat i igualtat d’oportunitats.

Aquest cicle segueix el camí iniciat amb els seminaris sobre Escoles de Segona Oportunitat, que va impulsar El Llindar al Palau Macaya de Barcelona, el curs passat, en col·laboració amb al Red Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat.

A la conversa, que tindrà lloc a la Sala L'Harmonia de l'Hospitalet de Llobregat, hi participaran la Dra. Aina Tarabini de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Sr. Eugenio Díaz de la Fundació Cassià Just, així com altres persones interessades en repensar l’educació.

L'acte s'iniciarà amb la presentació, per part de la Dra.Tarabini, dels resultats d’una recerca portada a terme en els darrers dos anys a El Llindar amb el Grup de Recerca Globalització, Educació i Política Social (GEPS) de la UAB. La recerca parteix de les diverses concepcions de l’èxit educatiu que cal tenir presents a l’hora de configurar polítiques educatives. Els resultats posen de manifest que cal valorar el procés personal més enllà del rendiment i la sortida “exitosa” d’un programa formatiu.

Després de la presentació dels resultats, la Dra. Tarabini i el Sr. Díaz mantindran una conversa, a la qual s’aniran incorporant persones interessades en repensar l’educació, mentre que l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, s'encarregarà de cloure l'acte.

D'altra banda, El Llindar aprofitarà l’ocasió per lliurar el document “CONMIGO no vas a poder: experiència metodològica d’El Llindar” a totes les persones assistents.

Sobre la Fundació El Llindar

La Fundació treballa amb adolescents i joves que parteixen d'una situació de fragilitat extrema i d’exclusió social, fet que dificulta plantejar-se un projecte formatiu, laboral i vital. En els darrers anys, el compromís amb ells ha empès a El Llindar a seguir pensant noves propostes educatives i mantenir els itineraris formatius, malgrat no disposar enguany del finançament per cobrir les despeses de formació del 70% dels i les joves.

Afegeix un comentari nou