Postgrau en Cultura de Pau

Des que l'any 2008 la Fundació Carta de la Pau va inaugurar el «Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions Pràctiques», totes les persones i professionals interessats en la construcció d'una Cultura de Pau tenen la possibilitat de conèixer eines per tal d'abordar els conflictes intrínsecs a tota convivència social.

Des de l'any 2006, la Fundació Carta de la Pau ofereix cursos de formació en Cultura de Pau a l'Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona.

La Cultura de la Pau és un concepte relativament nou, sorgit al llarg del segle XX, segurament el més bèl·lic de la història. Estats, institucions i tota la societat civil han vist la necessitat de reconèixer la cohesió social i la pau com a trets fonamentals en tota societat, on la via de resolució dels conflictes siguin el diàleg i la negociació entre les persones, els grups i les nacions.

 

Aquest Postgrau ofereix la possibilitat d'estudiar la Cultura de la Pau sota una perspectiva multidisciplinar i integradora que comprèn una anàlisi des de diferents realitats.

Les societats del segle XXI es caracteritzen principalment per una creixent multiculturalitat. I donar resposta, mitjançant el text de la Carta de la Pau dirigida a l'ONU, als problemes de convivència social que se'n deriven, és el principal objectiu d'aquest Postgrau.

 

Objectius

  • Dotar als participants d'una base teòrica en matèria de cultura de pau,  interculturalitat i convivència social.
  • Oferir als participants un ampli ventall d'aplicacions pràctiques per a solucionar problemes de pau i convivència a nivell social.
  • Dotar als participants de les capacitats necessàries per a implementar en la societat les aplicacions pràctiques estudiades.

 

Destinataris

Agents socials, educadors, mestres, professors, pedagogs, filòsofs, psicòlegs, personal sanitari, treballadors socials, humanistes, antropòlegs, geògrafs, historiadors i persones interessades en especialitzar-se en la construcció d'una Cultura de la Pau.

 

Fitxa del curs

Modalitat: On-line
Crèdits: 30
Preu: 1350 €
Idioma: Castellà
Horari: On-Line
Lloc: On-Line

 

La Fundació Carta de la Pau va ser creada després del tercer lliurament de la Carta de la Pau a les Nacions Unides l'any 1998. La seva principal finalitat és la de difondre a nivell internacional aquest document a través dels Instituts de la Pau d'arreu del món.

Afegeix un comentari nou