Anna Solà: "Treballem per la igualtat, l’apropament i el coneixement entre cultures a Balaguer"

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Anna Solà: "Treballem per la igualtat, l’apropament i el coneixement entre cultures a Balaguer"

F Pere Tarrés

Resum: 

Anna Solà, membre de Dóna Pas, ens explica quina és la missió de l'entitat, quin paper hi juga el voluntariat i quins són els seus reptes de futur.

Quina és la missió de la vostra entitat/organització?

L'Associació Dóna Pas ha estat creada per a dones i homes que vulguin treballar per la igualtat, l’apropament i el coneixement entre cultures. És una entitat sense ànim de lucre i la seva missió és treballar en diferents projectes de sensibilització i consciència social, d'intercanvi cultural, de codesenvolupament i de participació comunitària.

Quina és la realitat que teniu en el vostre entorn immediat (poble/ciutat)?

Dóna Pas és una entitat creada en el si d'una ciutat de 18.000 habitants. En aquesta ciutat hi conviuen persones de moltes cultures diferents, malauradament la majoria de vegades en situacions precàries. També és una ciutat oberta a la participació comunitària i amb una ciutadania receptiva a acollir tant noves cultures com nous conceptes d'economia social, consum responsable, ecologia...

Quants voluntaris teniu ara i quin paper juguen en el si de la vostra entitat?

Dóna Pas està formada per 15 voluntaris, dels quals 4 formen part de la comissió organitzativa i 11 participen activament donant suport als projectes de l'entitat per que puguin tirar endavant.

Per què creieu que els voluntaris col•laboren amb vosaltres?

Col.laboren amb la entitat perquè comparteixen els valors i la missió de Dóna Pas i tenen la motivació per treballar en els projectes que estan en marxa de l'entitat.

Quina creieu que serà la vostra realitat d’aquí a 10 anys?

Esperem que gràcies a projectes com Vincles, ja no faci falta la sensibilització envers el respecte cap a altres cultures en la nostra ciutat, com també gràcies a projectes com Cultiva't hi hagi més persones que tinguin coneixements d'horticultura ecològica i puguin abastir-se d'una font d'alimentació bàsica sense tenir que recórrer tant sovint a Banc d'Aliments i al mateix temps propietaris de terrenys en desús tinguin més consciència per cedir-los i donar així oportunitats, o les mateixes administracions puguin cedir terrenys urbans.

Nosaltres continuarem treballant pels mateixos objectius i analitzant sempre el nostre entorn i el món per adaptar els nostres projectes a la realitat més actual.

Quin ha estat per tu el moment de més passió a l’entitat?

Personalment després d'estar un temps gestant un projecte o organitzant una Festa o un Mercat, quan per fi veus que funciona, que la gent s'implica, que té una repercussió positiva en la comunitat i sobretot quan t'adones que tant esforç serveix per ajudar a que un altre món sigui possible.

Afegeix un comentari nou