Àmbit de la notícia
General

Més d’un centenar de persones, entitats i ajuntaments firmen el manifest 'Els nostres drets, els de tothom'

Entitat redactora
Reds-Red de solidaridad para la transformación social
Autor/a
Reds
  • Imatge de firmes del manifest "Els nostres drets, els de tothom".
    Firmes del manifest 'Els nostres Drets els de tothom' durant el II Fòrum Local Global. Font: Reds

La campanya s’ha centrat en convidar als governs municipals catalans a impulsar accions de protecció dels Drets Humans a nivell internacional.

 

La campanya Els nostres drets, els de tothom, impulsada per l’associació Reds, arriba a la seva fi amb 113 firmes. Han donat suport organitzacions de la societat civil, membres de governs local i ciutadania. Entre aquests destaquen el suport de l’Ajuntament de Lleida, de Girona, de Tarragona i de Barcelona. La iniciativa finalitza un mes després del II Fòrum Local Global , que va reunir a més de 100 organitzacions, institucions locals i persones defensores dels drets humans d’arreu del món.

Els nostres drets, els de tothom és una campanya impulsada per l’associació Reds per tal de fer visible la rellevància i el poder tenen els ens municipals a l’hora de protegir els Drets Humans més enllà de les seves fronteres, en la qual han col·laborat com a grup impulsor organitzacions de referència en l’àmbit de la justícia global: Acaps, Desos, Intered, La Lliga dels Drets dels Pobles, Musol (Municipalistas por la solidaridad y el fortalecimiento institucional), la Taula per Mèxic, la Xarxa Sud, la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i Grup Eirene.

La peça central de la campanya és un Manifest que convida als governs locals catalans a emprendre accions per protegir internacionalment els Drets Humans i que l’han signat persones de referencia en l`àmbit de la justícia global com el Director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i institucions com l’Ajuntament de Lleida, de Girona i Tarragona.

La campanya es va inaugurar amb un acte virtual que va tenir lloc el 28 de setembre on hi van participar les defensores dels Drets Humans, Jeimi Aguilera, advocada a Colòmbia i Patricia Domínguez Zea, integrant del Centre de Drets Humans Fray Bartolomé de Las Casa de Chiapas, Mèxic i David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

Pròxims passos de la campanya

L’objectiu final de la campanya és aconseguir que els governs municipals catalans impulsin accions reals i efectives de protecció internacional dels Drets Humans. Per aquest motiu Reds inicia una fase de contacte i reunions amb diversos ajuntaments del territori per tal que aquests es plantegin incorporar la incidència política en protecció internacional dels Drets Humans com a eix de treball de les àrees de les seves àrees de cooperació.

Material de campanya

La campannya compta amb tres vídeos que recullen testimonis de diverses iniciatives de protecció dels Drets Humans que tenen lloc a diferents indrets del món. A través de les veus de l'Aimée Martínez del Movimiento Ríos Vivos (Colòmbia), l'Ignasi Doñate de la Plataforma Ribera Salines (Catalunya) i la Gabriela Colocho de la 'Mesa por el Derecho a Defender Derechos' (El Salvador) es contextualitza la necessitat d’impulsar Els nostres drets, els de tothom, s’expliquen conceptes com el de corresponsabilitat i queda palesa la força de la cooperació entre territoris.

Reds també proporciona una 'Caixa d'eines' sobre protecció internacional dels Drets Humans que inclou exemples d'accions d'incidència que es poden emprendre, cinc casos que s'han dut a terme des de governs locals catalans, publicacions, recursos i càpsules formatives. Tant els vídeos com la caixa d'eina  son eines de lliure accés que tothom pot consultar des de la pàgina web de l'entitat.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari