Propostes per a un Nadal Jove

FAS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Propostes per a un Nadal Jove

FAS

Resum: 

Quintos de Nadal, curses esportives solidàries, obres teatrals, tallers, jocs, viatges responsables o propostes de voluntariat. Activitats econòmiques i divertides per a adolescents i joves de tot Catalunya.

Fira de Consum Responsable a Barcelona

La Plaça Catalunya de Barcelona serà l'escenari de la primera edició de la Fira de Consum Responsable de la capital catalana. S'hi podran trobar productes, serveis i activitats d'empreses i entitats que promouen el consum responsable i de proximitat i que fan possible una economia social i solidària. Hi haurà representació dels sectors alimentari, tèxtil, cultural, formatiu, comunicatiu, d'oci, de lleure, de finances, telefonia, energia, salut i de turisme. A més, s'hi celebraran activitats organitzades per les pròpies entitats.

Se celebrarà des del 19 de desembre fins el 4 de gener i representa una oportunitat per conèixer formes de consum alternatives per a joves i adults que qüestionin els models habituals de compra.

Quinto de Nadal

El "Quinto", "Quina" o "Plena" és un joc col·lectiu d'atzar similar al bingo típic de les festes de Nadal. Sovint organitzats per casals, assembles de joves i entitats, a nombroses poblacions les partides són l'activitat idònia per fer baixar la carn d'olla del dia 25 o els canelons de Sant Esteve i una ocasió perfecta per trobar-se amb amics, amigues i coneguts. L'entrada acostuma a ser gratuïta i el preu equival als cartrons que es compren per jugar.

Quinto de Nadal solidari de Granollers, organitzat per la colla castellera Xics de Granollers

Quinto de Nadal a Sant Cugat del Vallès, organitzat per Cal Temerari, el nou espai autogestionat de la ciutat

Barcelona compta amb quintos de Nadal a tota la ciutat, com ara a l'Espai Jove La Fontana

Els Pastorets

Els Pastorets és una representació teatral típica de les festes a molts indrets de Catalunya. L'argument combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis amb elements moderns i d'actualitat. Les obres de Pastorets són impulsades gràcies a la dedicació voluntària de centenars de persones de totes les edats a cada municipi, que treballen des d'abans de l'estiu per arribar a les representacions nadalenques. És una activitat cultural adequada per a tots els públics, infants, joves i adults tant per qui ho impulsa, com pel tipus d'activitat com pel preu de l'entrada, generalment molt assequible.

Pastorets de Mataró

Els Pastorets de la Joventut de la Faràndula de Sabadell

Pastorets d'Esplugues

Cursa dels nassos a Barcelona

Barcelona celebra cada 31 de desembre des de l'any 1999 la Cursa dels nassos, una prova atlètica que recull la tradició internacional de fer curses el dia de Sant Silvestre. Barcelona dirà així adéu al 2015, amb una cursa de 10 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada al carrer de la Selva de Mar, a l'alçada de la plaça de Ramon Calsina. Per participar-hi és necessari inscriure-s'hi i pot fer-se fins el 20 de desembre per internet o de forma presencial del 5 al 19 de desembre.

Tallers de Nadal

Casals, ateneus i centres cívics aprofiten les festes de Nadal per oferir cursos i activitats intensives o puntuals aprofitant que moltes i molts joves ja no tenen classes a instituts i universitats. Malgrat que per a moltes i molts els dies de festes són dies d'estudi, potser poden compaginar-se amb tornejos de tennis taula, tallers de serigrafia, de balls de bastons, de cuina o de música, entre molts d'altres.

Tallers de Nadal 2015 a l'Espai Jove La Fontana

Nadal Jove de Sant Feliu de Guíxols

Acosta't als pessebres vivents!

Actors, actrius i figurants de totes les edats representen, als pessebres vivents que se celebren arreu de Catalunya, el naixement de Jesús. Les visitants es transformen, en aquestes representacions, en un personatge més de l'obra. En moltes d'aquestes recreacions és possible passejar per un recorregut travessant boscos, rius, cases o penya-segats i veient com els pastors es reuneixen al voltant de la foguera o dormen al ras. El fet diferencial: el públic és qui es mou, el visitant entra a formar part de la història.

A Corbera de Llobregat (Baix Llobregat)

Fes voluntariat, intercanvia temps

Moltes i molts joves no disposen del temps suficient durant el curs escolar i universitari per implicar-se en tasques de voluntariat. Aquests dies, pots aprofitar també no només per assistir a tallers o cursos, sinó per impartir-los tu mateix o mateixa! En saps d'informàtica? D'idiomes? De reparar electrodomèstics? De cosir? O molt més? Informa't dels Bancs del temps que tens a la vora. Pots ser molt útil!

Turisme solidari i responsable

És possible també aprofitar els dies de festa d'hivern per visitar altres ciutats o països i fer turisme. Si és així, pots optar per una forma alternativa de viatjar, respectuosa amb el lloc on vas i amb les comunitats i persones que hi viuen.

Afegeix un comentari nou