Propostes per a un Nadal Participatiu

 • Voluntaris de Creu Roja Joventut de Lleida classificant joguines

  Voluntaris de Creu Roja Joventut de Lleida classificant joguines

 • Nens i nenes participant en un taller d'artesania. Autor: Juan Carlos, font: Flickr

  Nens i nenes participant en un taller d'artesania. Autor: Juan Carlos, font: Flickr

 • Foto del web d'Amics de la Gent Gran. Autora: Alicia Pérez.

  Foto del web d'Amics de la Gent Gran. Autora: Alicia Pérez.

 • Concert per a la gent gran. Font: Premsa Sant Cugat a Flickr

  Concert per a la gent gran. Font: Premsa Sant Cugat a Flickr

El Nadal és un bon moment per ser compartit amb altres i, perquè no?, per participar també fent activitats conjuntes. Algunes idees...

1. Participa en campanyes de recollida de joguines

A més de donar joguines perquè cap infant es quedi sense somriure aquest Nadal hi ha altres maneres de participar en aquests actes solidaris. Informa't sobre quines iniciatives es fan a prop teu i ofereix-te per fer la recollida, la classificació, el lliurament i d'altres tasques organitzatives.

 

2. Aprèn a fer artesania participant en tallers

Per un Nadal menys consumista, hi ha molts tallers als quals pots assistir per aprendre a fer servir les teves mans en tot tipus de creacions. Menjar, decoració, objectes per regalar... fes-ho tu mateix o tu mateixa!

 

3. Acompanya gent gran que es troba sola

Amb més sentit que mai, oferir la teva companyia a persones grans en situació de solitud no desitjada és und els millors regals que es pot fet. Participa com a voluntari o voluntària a les campanyes que organitzen algunes entitats.

 

4. Organitza esdeveniments culturals i assisteix a d'altres que es facin

Les dates nadalenques són també un moment molt escaient per organitzar i assistir a actes culturals, aprofitant els dies de festa i l'àmplia oferta que acostuma a haver-hi: gales benèfiques, concerts corals i de tot tipus, circ, teatre, dansa, exposicions... I sense oblidar-nos que també moltes poblacions i comunitats organitzen festes d'hivern i per celebrar el nou solstici.

 

5. Fes guarniments de Nadal

Participa decorant la teva entitat o la teva comunitat amb altres persones per gaudir de les festes amb una bona ambientació.

Afegeix un comentari nou