Propostes per a un Nadal Virtual

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda

Propostes per a un Nadal Virtual

Autor/a: 
Xavi Aranda
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

A la xarxa o al repositori d'aplicacions per dispositius mòbils, podeu trobar diferents opcions per passar un Nadal Virtual! Alguna d'elles més virtuals, d'altres més manuals, però segurament us ajudaran en algun aspecte del Nadal.

  • Feu les llums de Nadal!

Com cada any arriben les festes de nadal i comenceu a pensar amb la decoració de la vostra entitat. Aquest any, però, voleu fer-ho diferent, més innovador. Que tal aprofitar les ampolles de licors buides i posar les llums de nadal a dins? I si les llums funcionessin amb energia solar? I per què no creeu un sistema amb Arduino per controlar totes les llums i la música de nadal de la vostra entitat?

Mitjançant la pàgina web Instructables, trobareu molts exemples sobre com crear les llums de Nadal! Entreu-hi i feu-hi una ullada!

  • La cançó per cagar el Tió

Arriba els volts de nadal i voleu organitzar el vostre Tió solidari. El Tió ja ha aparegut a la vostra seu. L'heu alimentat a base de mandarines, galetes i xocolata i es podria dir que el teniu a punt de petar. Per tant, ja podeu començar a cagar el tió! Però quina cançó cantareu? La versió de les arengades? O la versió del final amb un caga, caga, caga ben fort?

A la pàgina Festes.org trobareu tot un recull de cançons per fer Cagar el Tió vàries vegades!

  • Organitzeu l'amic invisible amb aquesta eina

Com cada any toca organitzar l'amic invisible a l'entitat. Si abans es feia mitjançant paperets dins d'una bossa, ara la mà innocent és un algoritme anomenat «random» que escull aleatòriament el vostre amic invisible. Mitjançant aquesta pàgina web, podreu organitzar fàcilment l'Amic Invisible.

  • Un quinto o una quina mitjançant una app

Nadal també és sinònim de quintos o quines solidàries. El lloro del sorteig, ja fa dies que memoritza les combinacions de números i dites que ha de dir. Però que passa si no teniu un bombo amb les boles i els números? O si a última hora s'ha perdut la bola d'un número determinat?

Mitjançant l'aplicació Bingo Number Generator podreu anar generant els números del vostre Quinto. L'aplicació Random Number Generator, també us pot ajudar en aquest aspecte. No és la forma més tradicional, però us pot ajudar en cas d'urgència.

  • Heu vist l'Home dels Nassos?

L'home dels nassos. Aquell personatge imaginari que té tants nassos com dies té l'any i que corre pels pobles de Catalunya el dia 31 de desembre. Algú l'ha vist? Els nens de la vostra entitat l'han buscat? Com que és escorredís, és molt possible que no l'hagin trobat. Us recomanem una aplicació perquè els infants de la vostra entitat puguin crear el seu particular Home dels Nassos.

Mitjançant l'aplicació «Funny Faces Effects» podreu deformar les cares de les fotografies i fer el nas més gros. Així per fi, podreu veure l'Home dels Nassos!

Afegeix un comentari nou