5 eines per la gestió eficient del temps

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Captura de pantalla de l'eina web Tomato Timer
Tomato Timer és un simple comptador de temps inspirat en la tèncica Pomodoro.
Captura de pantalla de l'aplicació Hamster Indicator
Mitjançant Hamster Indicator podreu registrar totes les tasques que feu i el temps que heu tardat en fer-les.
Logotip de Odoo
Odoo és una completa eina CRM i ERP que permet gestionar les tasques i el seu temps de dedicació.
TeamViz
Teamviz permet gestionar les tasques i el seu horari, i els projectes en els quals treballeu.
Captura de pantalla de l'eina ClearFocus Productivity
ClearFocus és una app que permet controlar els vostres tempos horaris.

5 eines per la gestió eficient del temps

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
Colectic - Informàtic

Resum: 

Perquè la reforma horària sigui un èxit hem de canviar algunes costums horàries. Aquestes eines poden ajudar-vos a gestionar millor el temps per poder compactar horaris.

Des del 2013, un grup de ciutadans i ciutadanes de Catalunya estan intentant reformar la cultura horària de Catalunya. Aquesta iniciativa ciutadana ha presentat diverses propostes al Govern de la Generalitat de Catalunya, per tal de tirar endavant aquestes reformes horàries. En algunes poblacions s'han realitzat diferents proves, com tancar els comerços més aviat, per tal de conciliar amb la vida familiar.

Una de les propostes de la iniciativa ciutadana per la reforma horària, és la compactació de la jornada per sortir abans de la feina. Això significa, gestionar millors els temps laborals. Fer-ho, d'entrada, pot ser un pèl complicat perquè és un canvi de costums, més que d'eines. I per arribar a bon port, possiblement es necessiten algunes eines per a gestionar els horaris.

A continuació us anomenem cinc eines per la gestió eficient del temps. Aquestes eines poden servir a les entitats a gestionar millor l'horari de les persones que hi treballen o que hi col·laboren de forma voluntària.

Tomtato Timer

Tomato Timer és una pàgina web inspirada en el mètode Pomodoro. Pomodoro és un mètode de control del temps, dissenyat per Francesco Cirillo als anys 80, que consisteix a treballar en porcions de 25 minuts. Un cop arribats als 25 minuts, la persona pot gaudir d'uns 5 minuts de descans. Un cop arribats als 100 minuts de treball, la persona pot gaudir d'uns 15 minuts de descans. Tomato Timer és un cronòmetre que cada 25 minuts, avisa a l'usuari o usuària que ha de descansar 5 minuts. Tomato Timer té diverses opcions, entre elles la d'activar el cronòmetre mitjançant enllaços de teclats.

Hamster Indicator

Hamster és un programa disponible per la distribució Ubuntu de GNU/Linux. El trobareu al centre d'aplicacions d'Ubuntu. Mitjançant aquest programa, cada cert temps us anirà sortint un recordatori per registrar la feina que esteu fent al moment. Cada vegada que registreu una feina, podeu afegir una etiqueta descriptiva. Mitjançant les etiquetes i les feines, posteriorment podreu analitzar quant de temps tardeu a fer una feina concreta o quant de temps us ha comportat treballar en un projecte.

Odoo

Odoo és una eina molt potent que us ajudarà a gestionar els projectes i els temps que disposeu per a cada tasca o projecte. Mitjançant Odoo podreu crear diversos projectes. A cada projecte, podreu crear diferents llistes de tasques. Aquestes tasques poden tenir diversos estatus, com «en execució» o «finalitzada». I a cada tasca li podeu assignar el temps que heu tardat en fer-ho. Més tard, podreu analitzar totes les tasques i veure, en quin projecte heu destinat més hores. Odoo és un CRM i ERP molt complet. Per instal·lar Odoo necessiteu tenir bons coneixements de servidors i d'eines d'aquest tipus.

TeamViz

TeamViz és una eina que permet registrar tot el temps que dediqueu als vostres projectes. Utilitza la tècnica pomodoro, però aporta moltes més solucions. Amb el compte gratuït de TeamViz podreu gestionar projectes, veure la planificació de resolució de tasques, configurar els registres mitjançant etiquetes i veure informes i estadístiques. TeamViz també té aplicacions per dispositius mòbils, però només és per la versió de pagament.

ClearFocus

ClearFocus és una aplicació per dispositius mòbils que permet gestionar el registre de temps perquè controleu la vostra productivitat. L'aplicació es basa en un comptador de temps, el qual podreu anar registrant les tasques que realitzeu. A cada tasca podreu assignar-li una etiqueta per després poder visualitzar informes de resultats. Una altra opció interessant de ClearFocus, és la possibilitat de configurar els temps i els descansos que voleu fer. ClearFocus és gratuïta, opció molt completa, i també té versió de pagament.

Afegeix un comentari nou
0