5 eines per recaptar donacions digitalment
Comparteix
A la vostra pàgina web hi ha lloc per inserir unes quantes eines perquè podeu recaptar més diners. Algunes d'aquestes eines també serveixen per les xarxes socials.
Avui en dia les entitats necessiten un finançament molt més ampli que les típiques quotes de soci o les subvencions que atorguen les administracions públiques. Les entitats necessiten diversificar els seus ingressos i han d'explorar el terreny digital per poder augmentar les arques de la seva tresoreria.
Tota entitat que tingui presència digital en diferents formats, sigui pàgina web o xarxes socials, pot beneficiar-se de les eines per recaptar donacions. Mitjançant aquestes eines, l'entitat les podrà incloure a la seva pàgina web o xarxes socials, i podrà rebre donacions d'internautes que puguin sentir-se identificats amb la missió de l'entitat.
Però d'eines per recaptar donacions n'hi han vàries. Depèn de la vostra estratègia, és millor escollir-ne una que l'altra. A continuació us descrivim algunes eines que us poden ajudar a recollir més donacions per la vostra entitat.
- Codis embed
Tant si teniu una pàgina web feta amb un gestor de continguts com Drupal o Wordpress, o també, si teniu una pàgina web feta amb HTML o PHP, podreu inserir codis embed a la vostra pàgina o blog. Aquests fragments de codi, són petites peces d'un servei o eina 2.0 que es poden inserir a la vostra pàgina web. En aquest cas, aquests fragments seran petits fragments de codi de les vostra campanya de micromecenatge.
Totes les plataformes de micromecenatge donen el codi embed de la vostra campanya perquè podeu inserir aquest codi a la vostra pàgina web. Aquest codi es pot posar a les barres laterals de la vostra pàgina web o en una finestra emergent. Sobretot, important, poseu-lo en un lloc ben visible!
- Charitable giving on Facebook
Facebook vol ajudar a les entitats sense ànim de lucre amb la inclusió, a la pàgina d'admiradors, d'un botó perquè els usuaris puguin fer donatius. Tot i que encara no està disponible, de moment només està en període de prova per les entitats dels Estats Units d'Amèrica, sembla que aquesta opció anirà endavant i no serà un projecte que quedarà abandonat. Facebook ha inclòs el botó de donacions dins el programa Nonprofits on Facebook que recentment ha presentat en públic.
Introducing New Tools for Nonprofits from Facebook on Vimeo.
- Call to action de Facebook
Feta la llei, feta la trampa. Com que el botó de de donacions de Facebook encara no està disponible, heu de trobar alternatives per poder recollir donatius a Facebook. I una d'aquestes alternatives les ofereix la mateixa xarxa social. Mitjançant els botons «Call to action» podreu recollir donatius dels vostres admiradors. Com ho podeu fer?
Necessiteu una pàgina web amb botiga electrònica i el botó de compra, englobat dins els «Call to actions». Només haureu d'enllaçar aquest botó de compra amb un producte de la vostra botiga electrònica, anomenat «donatiu». Així de simple!
- Cash.me i Twitter, una fusió solidària
Cash.me és una plataforma per enviar i rebre diners sense necessitat de treure la targeta de crèdit a cada moment. Mitjançant Cash.me, podeu obrir-vos un compte i crear un espai per rebre donacions. Un cop el tingueu obert, podeu compartir l'enllaç del vostre espai a Twitter. Twitter automàticament mostrarà un botó per fer un donatiu, al vostre tuit.
La Fundació Wikimedia, operadora del projecte Wikipedia, ja fa temps que utilitza aquest sistema per rebre donatius.
Everyone gets their own cash.me page. Send me money at $dave. Or, visit http://t.co/VRMXhc3ymy to donate to the Wikimedia Foundation.
— Dave Johannes (@davejohannes) 23 de març de 2015
- Botons de Paypal
El més antic de tots i el que possiblement haureu vist en alguna pàgina web. PayPal té el botó de donacions que podeu inserir a la vostra pàgina web. Fins i tot, aquest botó es pot modificar a nivell de disseny i adaptar-lo a l'estil de la vostra pàgina o blog. Mitjançant aquest botó, els vostres lectors podran fer els donatius que vulguin a la vostra causa. Per saber-ne una mica més, consulteu aquest recurs de PayPal que vam elaborar.
Afegeix un nou comentari