7 de febrer, Dia de la Internet més segura

  • Logotip i cartell de la diada d'enguany

    Logotip i cartell de la diada d'enguany

  • Mapa per geoposicionar els esdeveniments relacionats amb la diada

    Mapa per geoposicionar els esdeveniments relacionats amb la diada

Aquesta diada, que es celebra cada segon dimarts del mes de febrer, té com a principal objectiu promoure l’ús responsable i segur d’Internet i les TIC, sobretot entre infants i adolescents.

El Dia de la Internet més segura (DIS) és una iniciativa que es duu a terme arreu del món per crear consciència sobre el fet que tots els avantatges que ens ofereix la tecnologia es poden girar en contra nostre si no en fem un bon ús.

Virus als dispositius, ciberassetjament, publicació de material audiovisual sense permís, insults o amenaces als xats, suplantació de la identitat digital a les xarxes socials, estafes en compres en línia, addicció al mòbil o als videojocs, etc., són riscos que es poden evitar posant-hi seny.

La 14a edició del DIS porta com a lema "Sigues el canvi: per una Internet millor", apel·lant a la necessitat d'unir-nos per tenir una Internet millor i més segura.

Per treballar-ho es fan moltes activitats a les escoles i algunes entitats. Al web oficial es poden trobar totes les que estan previstes, així com d'altres esdeveniments, vídeos i diversos materials. També es pot seguir l'actualitat sobre aquest tema a les xarxes socials a partir de les etiquetes #SID2017 i #SaferInternetDay.

L'any passat només a Europa van participar al Dia de la Internet més segura més de 21.000 escoles i 19 millions i mig de persones. Aquest 2017 s'espera superar aquest alt índex de participació.

Afegeix un comentari nou