AMIT-CAT busca dones professionals i centres educatius per difondre les vocacions tecnològiques i científiques

Colectic
 'STEM AMB TU' pretén fomentar les vocacions STEM, tot integrant la dimensió de gènere
'STEM AMB TU' pretén fomentar les vocacions STEM, tot integrant la dimensió de gènere
El projecte 'STEM AMB TU' pretén fomentar les vocacions STEM entre els i les joves, amb un especial èmfasi en la perspectiva de gènere
AMIT-CAT ha obert dues crides, una adreçada a dones joves professional i una altra als centres educatius que vulguin acollir les xerrades divulgatives

AMIT-CAT busca dones professionals i centres educatius per difondre les vocacions tecnològiques i científiques

Colectic

Resum: 

L'Associació de Dones Investigadores i Tecnològiques a Catalunya posa en marxa el projecte 'STEM AMB TU', a través del qual dones tecnòlogues i científiques faran xerrades divulgatives a alumnat d'ESO.

Donar visibilitat a les dones científiques i tecnòlogues, denunciar els biaixos de gènere i promoure les vocacions en ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques (STEM) entre els més joves i, sobretot, entre les noies. Aquests són els objectius que persegueix la iniciativa 'STEM AMB TU'. Es tracta d'una iniciativa de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnològiques a Catalunya (AMIT-CAT), que treballa per la igualtat d'oportunitats en la investigació, la ciència i la gestió acadèmica.

'STEM AMB TU' s'engega ara, per tal de poder-se desenvolupar durant el curs escolar 2018-2019. Oferirà xerrades divulgatives a càrrec de dones professionals, que inspiraran i motivaran els i les joves per triar carreres STEM.

AMIT-CAT ha obert ara dues crides, una adreçada a dones joves professional, estudiant de màster, doctorat o postdoctorat, de l’àmbit cientificotècnic, i una altra als centres educatius que vulguin acollir les xerrades d'aquestes.

Des de l'entitat faran un procés de selecció entre les candidates que es presentin a la crida i les que siguin triades esdevindran ambaixadores del projecte. S'encarregaran de fer xerrades divulgatives a alumnat de segon i tercer d’ESO de centres educatius de Catalunya. Hi presentaran les seves activitats professionals i/o de recerca científica, motivacions i expectatives de futur, tot incorporant la dimensió de gènere en el discurs, per conscienciar que el fet de ser dones no pot ser una barrera o un impediment per tenir una trajectòria professional i científica d’èxit.

Les ambaixadores rebran a canvi de la seva tasca una formació en perspectiva de gènere i una altra de discurs oral, un ajut econòmic i seran sòcies d'AMIT-CAT gratuïtament durant un any.

Els centres educatius que estiguin interessats a acollir una xerrada del projecte "STEM AMB TU" ho podran sol·licitar entre juny i setembre. Entre els centres sol·licitants es prioritzaran aquells que siguin més adients segons aquests requisits de selecció: es prioritzaran els centres en funció de l'àrea geogràfica per tal de donar servei a tot el territori; es prioritzaran aquells centres que organitzin l’activitat per més d’una classe o curs i/o que s'emmarqui dins activitats de promoció de les STEM i especialment de les dones en STEM.

Afegeix un comentari nou