Calendaris d'advent per descobrir tecnòlogues i científiques invisibilitzades per la història

Colectic
Ada Lovelace en el calendari d'advent de Ypung IT Girls
Ada Lovelace, la primera programadora de la història, és una de les dones que reivindica el calendari d'advent de Young IT Girls

Calendaris d'advent per descobrir tecnòlogues i científiques invisibilitzades per la història

Colectic

Resum: 

Diverses associacions han agafat la idea del calendari d'Advent i l'han reconvertit en una campanya en línia per donar a conèixer dones que han desenvolupat un paper cabdal en la ciència i la tecnologia, però que han estat silenciades.

Ada Lovelace va ser la primera programadora de la història, la bioquímica Françoise Barre-Sinoussi va descobrir el VIH i Lise Meitner va descobrir la fissió nuclear. Et resulten familiars els seus noms? Les nombraven els teus llibres de text? Probablement no.

Amb l'objectiu de reivindicar aquestes i moltes altres dones i els assoliments fets per elles en els àmbits de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques (STEM) l'associació Young IT Girls ha creat un calendari d'advent ben original. En el seu perfil de Twitter desvetlla cada dia la història i el treball d'una d'elles.

Així, des del dia 1 al dia 24 de desembre, dona a conèixer dones que van haver de lluitar contra els estereotips i els prejudicis de l'època i que van ser silenciades i invisibilitzades. A més de rescatar de l'oblit les seves figures, la campanya pretén oferir referents a les noies joves, per tal que vegin que les disciplines STEM poden ser engrescadores per a elles.

En la plana web del Dia d'Ada Lovelace estan portant a terme una iniciativa molt semblant, en aquest cas, però, la informació està en anglès.

Afegeix un comentari nou