Campanya de prevenció de l'assetjament a les xarxes socials

  • La campanya es basa en una imatge, on es veu una imatge simulada d'una «selfie»

    La campanya es basa en una imatge, on es veu una imatge simulada d'una «selfie»

Aquesta campanya vol conscienciar als més joves sobre el fet de compartir continguts personals a les xarxes socials i eines de missatgeria instantània. La campanya s'ha de difondre mitjançant la compartició d'un missatge.

La Associación Española de Empresas y Usuarios en Social Media va començar una campanya aquest 2015, per conscienciar als més joves sobre els perills per compartir continguts personals a les xarxes socials i eines de missatgeria instantània.

La campanya es basa en xifres de diferents estudis sobre ús i hàbits a les xarxes socials:

  • Segons una enquesta de la Universitat de Michigan, un 42,8% de joves, d'entre 18 i 24 anys dels Estats units, afirma haver compartir material íntim a les xarxes socials i eines de missatgeria instantània.
  • Segons un estudi del «Centro de Seguridad en Internet para los Menores en España», a l'estat espanyol, un 76% dels nens i adolescents, amb edats entre 11 i 14 anys, utilitzen l'eina «Whatsapp».
  • Segons un estudi del «Observatorio INTECO», el 88,6% dels menors de l'estat espanyol, amb edats entre 10 i 16 anys, fan fotografies amb el seu dispositiu mòbil. D'aquests, un 48,2% les envia a altres persones i un 20,8% les publica a Internet.

A part de totes aquestes dades, la campanya denúncia que, cada any, milers de joves pateixen assetjament per haver compartit material personal a les xarxes socials.

La campanya es basa en una imatge, on es veu una imatge simulada d'una «selfie». Aquesta imatge, està pensada perquè s'enviï a través de les eines de missatgeria instantània. Si s'obre la imatge, apareix un cartell amb els perills de compartir les imatges personals a les xarxes socials i eines de missatgeria instantània.

La pàgina d'Internet de la campanya és piensaloantesdecompartir.com i l'etiqueta d'ús a les xarxes socials és #piensáloantes

Per a saber-ne més: Piénsalo antes de compartir

Afegeix un comentari nou