Campanya de prevenció de l'assetjament a les xarxes socials

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Campanya de prevenció de l'assetjament a les xarxes socials

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

Aquesta campanya vol conscienciar als més joves sobre el fet de compartir continguts personals a les xarxes socials i eines de missatgeria instantània. La campanya s'ha de difondre mitjançant la compartició d'un missatge.

La Associación Española de Empresas y Usuarios en Social Media va començar una campanya aquest 2015, per conscienciar als més joves sobre els perills per compartir continguts personals a les xarxes socials i eines de missatgeria instantània.

La campanya es basa en xifres de diferents estudis sobre ús i hàbits a les xarxes socials:

  • Segons una enquesta de la Universitat de Michigan, un 42,8% de joves, d'entre 18 i 24 anys dels Estats units, afirma haver compartir material íntim a les xarxes socials i eines de missatgeria instantània.
  • Segons un estudi del «Centro de Seguridad en Internet para los Menores en España», a l'estat espanyol, un 76% dels nens i adolescents, amb edats entre 11 i 14 anys, utilitzen l'eina «Whatsapp».
  • Segons un estudi del «Observatorio INTECO», el 88,6% dels menors de l'estat espanyol, amb edats entre 10 i 16 anys, fan fotografies amb el seu dispositiu mòbil. D'aquests, un 48,2% les envia a altres persones i un 20,8% les publica a Internet.

A part de totes aquestes dades, la campanya denúncia que, cada any, milers de joves pateixen assetjament per haver compartit material personal a les xarxes socials.

La campanya es basa en una imatge, on es veu una imatge simulada d'una «selfie». Aquesta imatge, està pensada perquè s'enviï a través de les eines de missatgeria instantània. Si s'obre la imatge, apareix un cartell amb els perills de compartir les imatges personals a les xarxes socials i eines de missatgeria instantània.

La pàgina d'Internet de la campanya és piensaloantesdecompartir.com i l'etiqueta d'ús a les xarxes socials és #piensáloantes

Per a saber-ne més: Piénsalo antes de compartir

Afegeix un comentari nou
0