Diverses entitats participen als Premis Blocs Catalunya

  • Logotip dels Premis Blocs Catalunya

    Logotip dels Premis Blocs Catalunya

  • Llistat de categories dels Premis Blocs Catalunya 2010

    Llistat de categories dels Premis Blocs Catalunya 2010

Des del 17 de juny és obert el període de votacions dels Premis Blocs Catalunya 2010. D'aquest procés en sortiran els blocs finalistes de cadascuna de les 10 categories en què s'han inscrit els més de 600 blocs que participen al certamen. Algunes entitats sense afany de lucre hi han presentat els seus blocs. Els voleu donar suport?

Els Premis Blocs Catalunya són un certamen organitzat per l'Associació STIC.cat amb l'objectiu de promoure la creació i manteniment de blocs en català, així com donar-los a conèixer i premiar-ne els més interessants.

Diverses entitats sense afany de lucre han participat en l'edició d'enguany dels Premis Blocs Catalunya. La majoria ho han fet en la categoria de Blocs Corporatius, com ara, l'Associació Pkédé d'ajuda a projectes a Àfrica, l'Associació de veïns i veïnes de Mataró-Centre, Associació Humanitària Tiravira o Associació juvenil Ei, Gent!.

Destaquen també projectes com la Penedesfera, CanalSolidari.org, el programa Solidaris de Catalunya Ràdio, Taller el Rusc (bloc que realitzen col·laborativament entre el taller ocupacional El Rusc i el Punt Òmnia de Blanes), Receptes.cat (bloc col·laboratiu de receptes de cuina en català que fan servir els Pùnts Òmnia per intercanviar receptes), o Les TIC i la Discapacitat (bloc destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials ), que participen a diferents categories.

Si voleu que aquestes iniciatives siguin finalistes dels Premis Blocs Catalunya 2010, podeu participar en la votació popular!

 

Com funciona el procés de votació?

El procés de votació popular s'estendrà fins el 9 de setembre de 2010. Al lloc web dels premis trobareu el llistat de tots els blocs que hi participen. Si feu clic a sobre d'un bloc candidat obtindreu més informació sobre el projecte, podreu llegir els darrers articles publicats i, si us agrada, li podreu donar el vostre vot. Cal valorar els blocs tenint en compte aquests cinc parametres: disseny, estructura, contingut, periodicitat, interacció amb els lectors.

El sistema de votació es basa en un vot per IP. És a dir, una mateixa IP pot votar només una vegada un mateix bloc i només una vegada un mateix post.

Enguany, a banda de votar els blocs, els internautes també podran valorar les entrades que els blocaires vagin publicant. Aquesta valoració (“M’agrada”) incideix en el resultat final, ja que cada cinc “M’agrada” suposen un vot per al bloc. D’aquesta manera es valora tant allò que diuen com l’espai en el qual ho diuen.

Les votacions faran una primera selecció, però serà un jurat integrat per persones vinculades a les TIC i a la societat de la informació i el coneixement qui determinarà els guanyadors/ores finals. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc l'1 d'octubre, al parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme de Mataró.

Comentaris

Afegeix un comentari nou