Dóna aigua potable des del teu mòbil!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
TAP Project utilitza el navegador mòbil.
Mitjançant un contador, es calcularà el temps d'inactivitat.

Dóna aigua potable des del teu mòbil!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El TAP Project d'UNICEF pretén ajudar a la població que no disposa d'aigua potable a través d'un curiós repte.

Actualment, 768 milions de persones no disposen d'aigua potable i 2500 milions de persones viuen sense unes instal·lacions sanitàries bàsiques. Entre tots aquests milions, malauradament, hi han els infants. 1400 infants moren cada dia a conseqüència de les malalties relacionades directament amb les condicions sanitàries o la falta d'aigua potable del lloc on viuen.

UNICEF vol reduir dràsticament totes aquestes xifres, que són realment espantoses. Per a fer-ho, ha pensat en un repte, curiós, relacionat amb les noves tecnologies. Com que molta gent utilitza el mòbil constantment, per mirar les notícies, les xarxes socials... UNICEF donarà per cada 10 minuts d'inactivitat, l'equivalent a un dia d'aigua potable.

Per a participar, heu de visitar la pàgina uniceftapproject.org des del vostre mòbil. La pàgina és capaç de detectar si el mòbil és mou, que és la senyal inequívoca que l'esteu utilitzant. Mitjançant un cronometre, es calcula el temps que estareu sense utilitzar-lo. Quan el comenceu a moure, us diu el temps que heu estat i l'equivalent. Fins i tot els records d'inactivitat d'altres usuaris!

Aquesta és una proposta interessant, que combina objectius solidaris amb solucions tecnològiques. A nivell de tecnologia, és interessant l'ús del estàndard HTML5 en la construcció d'aquesta pàgina.

Font d'informació: MWC Barcelona