El “DNSChanger” tanca la connexió Internet de molts ordinadors

Aquest codi maliciós ha infectat més de 250000 ordinadors i els pot deixar sense Internet durant el dia d'avui. Per analitzar si els ordinadors estan infectats existeixen diverses eines de la Fundació Punt CAT, com el dns-ok.cat i el servidor de noms.

La majoria dels internautes, quan escriuen una adreça d'Internet al seu navegador, no saben que per visitar aquella pàgina web, primer es connecten a un servidor DNS que els portarà fins el servidor on està allotjada. La connexió amb els servidors DNS s'estableix mitjançant la configuració automàtica que ofereix el proveïdor de serveis d'Internet o establint servidors DNS que conegueu.

El codi maliciós “DNSChanger” canvia la configuració DNS del vostre ordinador per una altre servidor, i a la vegada aprofita per tenir contacte directe amb l'ordinador infectat. Això pot fer que l'ordinador rebi molta publicitat sense la voluntat de l'usuari. El passat abril la FBI va detenir els autors d'aquest codi maliciós però va decidir no desconnectar els servidors fins el dia d'avui.

Aquest fet pot deixar sense connexió Internet a molts ordinadors que estan infectats i què encara no ho saben. Per tal de saber si l'ordinador està infectat es pot analitzar l'ordinador amb l'analitzador del “DNSChanger”, realitzat per la Fundació PuntCAT i explicat en aquesta altre notícia. Això en el cas que la connexió Internet encara funcioni. En el cas que no funcioni podeu canviar la configuració DNS i posar el servidor DNS de la mateixa Fundació PuntCAT.

Font d'informació: Vilaweb

Afegeix un comentari nou