El 'Premi 12×12 Dona TIC' vol mostrar referents a les noies joves

Colectic - Informàtic
Dona treballant amb un robot Font: Tertúlia Digital
Dona treballant amb un robot Font: Tertúlia Digital
Cartell del 'Premi Dona TIC' Font: Tertúlia Digital
Cartell del 'Premi Dona TIC' Font: Tertúlia Digital

El 'Premi 12×12 Dona TIC' vol mostrar referents a les noies joves

Colectic - Informàtic

Resum: 

Destacar dones tecnòlogues que serveixin d'inspiració per a les joves és l'objectiu del 'Premi 12x12 Dona TIC'. El període per presentar-hi candidatures estarà obert fins al 15 de novembre de 2018.

Segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels 7 milions de persones que treballen en el sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Europa són dones. Les dones estan, doncs, insuficientment representades en el sector tecnològic i molt especialment en els llocs de presa de decisions.

Davant aquesta realitat, l'associació Tertúlia Digital i l'estratègia smartCAT de la Generalitat de Catalunya van llançar l'any 2015 el 'Premi 12x12 Dona TIC'. L'objectiu és reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l’àmbit de les TIC i divulgar referents de dones en aquest àmbit per fomentar les vocacions TIC en les joves.

Ara han convocat l'edició 2018 del premi, que compta amb set categories:

 • Emprenedora: La dona ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC.
 • Professional: La dona ha de treballar per una empresa o organització o ser “freelance”, estar dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
 • Acadèmica/Investigadora: La dona s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
 • Divulgadora: La dona ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.
 • Dona TIC revelació: Dones amb una trajectòria curta però molt rellevant. La dona ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC.
 • Estudiant TIC:
  • Estudiant TIC Universitària: La noia ha de ser estudiant de qualsevol titulació universitària TIC i ha d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC.
  • Estudiant TIC FP: La noia ha de ser estudiant de qualsevol cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC i ha d’haver desenvolupat i/o estar desenvolupant un projecte i/o iniciativa destacable en l’àmbit de les TIC.
 • Iniciatives referents:
  • 7.1 Iniciativa empresarial: Qualsevol empresa que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.
  • 7.2 Iniciativa d’entitat, centre formatiu/institució: Qualsevol entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC.

Poden optar als premis totes aquelles dones vinculades professionalment o acadèmicament a l’àmbit de les TIC.

L'acte de lliurament de premis tindrà lloc durant el 'Congrés 12×12: La trobada de les TIC de Cap d’Any', el 20 de desembre de 2018, a Barcelona.

Afegeix un comentari nou