El servei de cerques de veu de Google per a Android ja entén el català

  • Imatge d'un mòbil fent servir Voice Search

    Imatge d'un mòbil fent servir Voice Search

El català, el basc i el gallec amb 10 llengües europees més han estat afegits al servei de cerques de veu de Google per als mòbils amb sistema operatiu Android. A partir d'ara, si vols fer una cerca a Internet de manera ràpida i fàcil a través del teu telèfon mòbil li pots parlar en català!

La presència del català a Internet és molt superior al pes demogràfic dels seus aproximadament deu milions de parlants. És un dels idiomes amb més activitat en les xarxes socials, la vuitena llengua més utilitzada als blocs i la primera en aconseguir un domini genèric atorgat a una comunitat lingüística i cultural, el .cat.

Google i d'altres empreses de la xarxa en són conscients i cada cop ofereixen més serveis en la nostra llengua. Facebook, Gmail i YouTube compten amb versió en català i a principis de juliol se'ls va afegir Twitter, després d'una intensa campanya dels usuaris demanat-ne la traducció.

Ara cal afegir a la llista Voice Search, el servei de cerques de veu de Google per als mòbils amb Android que permet fer les recerques per Internet a través del reconeixement de veu en comptes de teclejant. Fins ara estava disponible en 29 idiomes i divendres passat, 17 d'agost de 2012, Google va anunciar que també es pot utilitzar en català, basc, gallec, búlgar, portuguès, finès, hongarès, islandès, noruec, romanès, serbi, eslovac i suec.

La funció de cerques per veu funciona als Android a partir de la versió 2.2 i es percep perquè apareix un micro a sota de la caixa del buscador. Si no veus el micro, pots instal·lar l'aplicació des de Google Play. Cal tenir en compte que només es pot parlar un idioma a la vegada i que pot ser necessari canviar la configuració d'idioma per poder triar el català.

Afegeix un comentari nou