Factoría F5 posa la formació en desenvolupament web a l'abast de tothom

Colectic
Una noia treballant amb un ordinador portàtil que porta una enganxina que diu "No, aquest no és el portàtil del meu xicot". Imatge amb llicència CC BY 2.0
Les dones continuen sent minoria en l'àmbit tecnològic.
Cartell del curs de programació de Factoría F5
Factoría F5 promou el seu curs amb la campanya #trenquemelscodis, fent èmfasi en què la programació és per a tothom

Factoría F5 posa la formació en desenvolupament web a l'abast de tothom

Colectic

Resum: 

Es presenta com "la primera escola digital inclusiva i solidària" i ofereix a persones en situació de vulnerabilitat un curs gratuït de programació de 140 hores. Per accedir-hi no cal un currículum exemplar, compten la motivació i l'actitud.

1.000 persones formades en desenvolupament web, amb el 82% de sortida positiva (al cap de sis mesos, els/les alumnes tenen un contracte laboral, segueixen formant-se o emprenent). Això és el que ha aconseguit Simplon.co a França en tres anys. Aplica un model innovador de formació com a solució a l'atur juvenil, que Factoría F5 vol exportar a Catalunya.

Aquesta associació va néixer fa un any, de la mà d'un grup de persones inspirades pel model de Simplon.co. El seu objectiu era esdevenir la primera escola digital inclusiva i solidària al servei de la transformació social. Des de llavors, han organitzat diversos tallers d'introducció a la programació i ara posen en marxa un projecte de més envergadura: una formació gratuïta en desenvolupament web.

El curs consta de 140 hores lectives i es desenvoluparà al llarg de set mesos. Pretén oferir una oportunitat formativa amb sortides laborals a joves en risc d'exclusió social, dones i persones de més de 40 anys.

Els requisits per participar-hi no són curriculars, sinó que tenen a veure amb l'actitud i l'empenta de la persona. Així, el que es valorarà dels candidats/es és la motivació, la lògica, l’autonomia i la capacitat de treballar en equip. S'hi poden presentar candidatures fins al 26 de febrer.

Afegeix un comentari nou