Foxconn, una poma podrida dins Apple
Un estudi revela les dures condicions de les fabriques xineses on es manufacturen els models Iphone i Ipad d'Apple. L'empresa Foxconn s'ha compromès a realitzar canvis en les polítiques de drets laborals. Moltes entitats disposen productes Apple i desconeixen les pèssimes condicions de treball dins aquestes fabriques.
“Fair Labor Association”, entitat que té com a missió protegir els drets dels treballadors a nivell internacional, va presentar, ahir mateix, el seu estudi realitzat sobre les condicions de treball dels treballadors de la empresa Foxconn. Foxconn és la empresa que manufactura els models Iphone i Ipad del gegant tecnològic Apple.
L'estudi es basa en més de 3000 hores d'auditoria dins les plantes de Foxconn. En aquestes visites s'havien entrevistat milers de treballadors de l'empresa. En la mateixa investigació es va observar que els treballadors realitzen més de 60 hores setmanals, i en ocasions treballen més de 11 dies seguits. L'estudi també revela que dins les fabriques s'incompleixen fins a 43 lleis d'àmbit laboral de la Xina.
Tota aquesta investigació l'havia demanat la mateixa empresa Apple, ja que fa temps que hi ha un cert ressò sobre les dures condicions de treball dels treballadors de les empreses que subcontracta. Sense anar més lluny de l'àmbit català, l'endemà de la mort de Steve Jobs, i enmig de les grans lloances que se li van atorgar, el corresponsal de Televisió de Catalunya a Pequín, Sergi Vicente, va escriure una nota al seu bloc on esmentava les dures condicions dels treballadors de Foxconn.
Foxconn s'ha compromès a fer canvis en la política de drets laborals, però la seva credibilitat ja és força dubtosa. Abans que "Fair Labor Association" realitzés l'auditoria, l'empresa xinesa havia enviat un comunicat al rotatiu novaiorquès “The New York Times”, on assegurava que els seus treballadors no treballaven més de 60 hores setmanals.
Amb la investigació realitzada per “Fair Labor Association” queda reflectit el poc compromís de Foxconn amb els drets laborals. Sens dubte, Apple té feina a netejar l'horta d'on sorgeixen els seus fruits.
Per a més informació consulteu:
Article "Electronic Giant Vowing Reforms in China Plants" publicat al "The New York Times".
Afegeix un nou comentari