Ja es pot descarregar la Viquipèdia en català

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Ja es pot descarregar la Viquipèdia en català

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

La Wikimedia Foundation permet descarregar, en un arxiu comprimit, tot el contingut de la Viquipèdia. Entre totes les versions lingüístiques disponibles, la Viquipèdia catalana també es pot descarregar.

Potser alguna vegada heu trobat la necessitat de consultar la Viquipèdia però no heu disposat de connexió a Internet. En aquest cas, segurament haureu acabat consultant alguna enciclopèdia en paper. Però, i si volguéssiu buscar alguna informació mitjançant alguna categoria? En aquest cas una enciclopèdia en paper no us seria útil.

La Wikimedia Foundation va anunciar, el passat 9 d'abril, la possibilitat de descarregar una còpia sencera de la Viquipèdia en tots els idiomes disponibles. Aquesta opció pot solucionar el problema de no tenir connexió Internet o pot facilitar fer còpies de seguretat de la mateixa Viquipèdia. També podem insertar aquesta còpia en un lèctor de llibres digitals, un terminal mòbil o una tauleta tàctil. Cal a dir, que la versió que es descarrega no conté imatges per el simple fet que pesen molt.

Per a descarregar la Viquipèdia, heu de visitar aquesta pàgina on es pot descarregar la última còpia d'aquesta enciclopèdia lliure.

Per a més informació sobre com es realitzen aquestes còpies de seguretat consulteu el següent enllaç:

http://meta.wikimedia.org/wiki/Data_dumps

Afegeix un comentari nou