La Fundació puntCAT, reconeguda en els premis Pompeu Fabra d'enguany

Colectic - Informàtic
Aquests premis van ja per la setena edició Font: Softcatalà
Aquests premis van ja per la setena edició Font: Softcatalà

La Fundació puntCAT, reconeguda en els premis Pompeu Fabra d'enguany

Colectic - Informàtic

Resum: 

El guardó vol posar en valor la tasca que aquesta entitat porta duent a terme en la promoció i la normalització del català a Internet des que es va crear l'any 2006.

La VII edició del lliurament dels Premis Pompeu Fabra, organitzats per la Direcció General de Política Lingüística, va tenir lloc el 23 d'octubre al Teatre Nacional de Catalunya. La consellera de Cultura, Laura Borràs, va fer una menció de reconeixement especial a les 214 entitats que actualment formen part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana, entre les quals es troba la Fundació puntCAT.

Aquesta edició coincideixen amb l’Any Fabra, en el qual es celebren els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana. Els premis que porten el seu nom van ser creats l’any 2008 per premiar aquelles persones, entitats, organitzacions o empreses que contribueixen a la projecció social de la llengua catalana.

La Fundació puntCAT és una entitat sense ànim de lucre ni filiació política que té la titularitat del domini d'Internet .cat. S'autofinança exclusivament a partir la venda de dominis .cat, que gestiona i promociona.

L'entitat promou la normalització de l'ús d'aquest domini de forma transversal, reverteix els beneficis obtinguts en assegurar la seva continuïtat i viabilitat, impulsa la identitat catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit d’Internet i les TIC, i potencia la Societat de la Informació catalanoparlant.

Afegeix un comentari nou