Milloreu la qualitat dels articles científics de la Viquipèdia!

  • Logotip de la Viquipèdia

    Molts estudiants i estudiantes, perceben alguns articles de la Viquipèdia, amb poc contingut informatiu. - Font: Associació Amical Wikimedia

L'objectiu és augmentar la bona percepció dels articles de la Viquipèdia per part de l'alumnat que la consulta. A part de millorar els textos, també es volen millorar els complements gràfics.  

La Secció de Ciències i Tecnologia i la Societat Catalana de Tecnologia, ambdues pertanyents a l'Institut d'Estudis Catalans, ha fet una crida al voluntariat per revisar, completar i corregir els articles científics de la Viquipèdia. El motiu d'aquesta revisió d'articles, va sorgir a raó de detectar que l'alumnat pensa que la informació disponible a la Viquipèdia en català, no és suficient.

El gener del 2016 es va crear el projecte de recerca «Identificació i revisió si s'escau dels continguts tecnològics, a enciclopèdies en català en línia de lliure accés orientat als entorns curriculars de batxillerat i formació professional.» Ara mateix, aquest projecte se centra en tota la informació relacionada amb el batxillerat tecnològic.

Les persones que vulguin col·laborar amb la millora dels articles tecnològics, han d'escriure un correu electrònic per contactar amb l'equip. A part dels continguts, també es vol millorar els complements gràfics, les referències bibliogràfiques, el programari de suport i les referències històriques.

Per a més informació: Institut d'Estudis Catalans.

Afegeix un comentari nou