Què opinen les joves sobre la tecnologia i els rols de gènere?

Colectic
Fundación Esplai vol inundar les xarxes socials de testimonis de nenes i adolescents que expressin la seva opinió sobre la tecnologia i els rols de gènere que se li atribueixen
Una noia treballant amb ordinador i telèfon mòbil. Llicència CC0: https://www.pexels.com/photo-license/
L'ocupabilitat de les dones en la indústria de la tecnologia ha disminuït
L'ocupabilitat de les dones en la indústria de la tecnologia ha disminuït els darrers anys

Què opinen les joves sobre la tecnologia i els rols de gènere?

Colectic

Resum: 

Això és el que pretén descobrir la Fundación Esplai amb la campanya #ChicasInTech. Anima nenes i adolescents a compartir vídeos explicant el seu punt de vista, per tal de lluitar contra l'escletxa digital de gènere.

Només el 8% de les nenes de 15 anys vol estudiar Informàtica, davant el 25% dels nens. Diversos estudis afirmen que es tracta d'un problema cultural, causat per prejudicis, estereotips i missatges subliminars sexistes. La Fundación Esplai vol conèixer la resposta de la mà de les pròpies nenes i joves i, per això, ha llençat la campanya #ChicasInTech. Les anima a explicar en un vídeo com perceben la tecnologia i els rols de gènere. Busca, així, conscienciar sobre la necessitat de promoure les vocacions STEM (acrònim en anglès de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre les més joves.

La campanya uneix dues dates assenyalades: es va llançar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i es manté activa fins al 26 d'abril, Dia Internacional de les Nenes en les TIC. Aquesta és la data límit per fer arribar els vídeos a l'adreça de correu electrònic gporres@fundacionesplai.org. L'entitat compatirà els testimonis a través de les xarxes socials i se celebrarà un acte de tancament a Madrid, que comptarà amb la presència de persones que hagin participat en la campanya.

A més de recollir les impressions de les més joves, la iniciativa vol engrescar les dones que treballen en el sector tecnològic a explicar les seves experiències, perquè consideren que generar un diàleg intergeneracional pot ser enriquidor.

L'ocupabilitat de les dones en la indústria de la tecnologia lluny d'anar creixent, ha disminuït. A la dècada dels vuitanta les dones representaven el 37% de les llicenciatures en informàtica als Estats Units i actualment aquest percentatge s'ha reduït al 20%. Amb aquestes dades davant, la Fundación Esplai afirma que un elevat percentatge de la població mundial no està accedint a les oportunitats professionals que es deriven de la indústria de la tecnologia i les comunicacions. També subratlla que "s'està perdent l'aportació de més de la meitat de la població mundial per trobar solucions imaginatives i creatives a través de la tecnologia".

Afegeix un comentari nou