Àmbit de la notícia
Informàtic

Què passa amb els mòbils antics?

Autor/a
Joel Calvet Benedico
  • Imatge mòbil per reciclar de https://www.flickr.com/photos/floydwilde/2918490174/
  • Imatge il·lustratiu de escombraries electrònics, de https://www.flickr.com/photos/pavlinajane/10842164056/sizes/l

Des de l'any 2014, Espanya té més línies telefòniques que persones habitants. Això suposa una augment de les deixalles electròniques, que cal tractar per reciclar els materials.

Com indiquen les xifres de la ONTSI (Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació), l'any 2014 a Espanya es va passar a tenir més línies telefòniques que habitants a tot l'Estat, concretament 50 milions de línies telefòniques per 47 milions d'habitants. L'arribada dels mòbils a la nostra societat ha suposat un augment de les deixalles electròniques, que cal tractar per evitar que acabin en abocadors incontrolats i poder-ne reciclar els materials. D'un mòbil, el 90% dels materials es poden reciclar segons la plataforma Recyclia.

Tragamovil es una fundació que promou Recyclia, i que està encarregada de la gestió del reciclatge d'aparells de telefonia i comunicacions. A nivell estatal hi ha diferents plataformes i fundacions que s'encarreguen de la gestió de residus electrònics, a més d'algunes autonòmiques i locals, així com els propis fabricants dels aparells. Les plataformes encarregades a nivell estatal de la gestió d'aquest recursos son les següents:

A nivell internacional destaquem tres iniciatives per al tractament dels residus electrònics:

Entre els elements que poden ser recuperats dels nostres telèfons mòbils trobem el coltan, la casserita o el tungstè (tots ells son necessaris per la fabricació de pràcticament qualsevol aparell electrònic i difícils de trobar a la natura) i també metalls preciosos com l'or, la plata, el coure o el platí.

Reutilitzar aquests elements contribueix a prevenir problemes mediambientals i socials a les regions d'on s'extreu i és per això que reciclar-los és una tasca de tots.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari